Bonte Tapuit (Oenanthe pleschanka)

We zijn een week op Texel geweest, hebben daar veel gewandeld door de duinen en op het strand. Grijs weer gehad en zonnig weer gehad, precies goed verdeeld. De tweede dag liepen we op het strand bij De Koog en daar zag ik een klein ‘barreltje’ vliegen. Ik zag de witte stuit van de vogel en dacht gelijk aan een Tapuit, ik vond het wel vrij laat in het jaar, maar alles is mogelijk. Gelijk ben ik laag gaan zitten en lopen om haar op de foto te krijgen. Ze fladderde van aangespoeld spul naar het volgende aanspoelsel waar wat eetbaars in zat.

Thuisgekomen ging ik de foto’s op de computer bekijken en vond de kleur wel een beetje vreemd maar hield het toch op een Tapuit. Eenmaal de foto op Birdpix gezet, kreeg ik gelijk de mededeling dat het een Bonte Tapuit is. Een dwaalgast…wauw wat gaaf.

bonte tapuit Oenanthe pleschanka

 

Nog maar net bekomen van de lovende woorden op BP kreeg ik een berichtje van DutchBirding dat ze de foto graag willen gebruiken in de komende DutchBirding.

Eigenlijk was ik teleurgesteld wat betreft de vogels op Texel, amper wat gezien, maar dit maakt toch weer veel goed.

10 Comments

 1. Daar is hij…👍 Ik had hem ook al op BP bewonderd en ja… gaaf is hij!
  Maakt in ieder geval weer iets goed van het ‘karige aanbod’ aan vogeltjes op Texel
  Goed gedaan hoor.
  Groet, Geert

  Zo is het Geert!

 2. Wowww wat een geweldige waarneming.
  Het gaat dus deze keer niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit en wel van één vogeltje.
  Volgende keer toch maar weer in mei of juni naar Texel?

  Hallo Jetske, het is eigenlijk altijd wel leuk op Texel, maar in het voorjaar kunnen we lekkerder fietsen!

Comments are closed.