Bruine Kiekendief (Circus aeruginosus)

Regelmatig fiets ik naar het Kwakelpad om de Bruine Kiekendief te fotograferen. Meestal zie ik man en vrouw in de lucht zweven en hoor ik ze ook goed. Het geluid vind ik meer passen bij een kleine vogel, een beetje pieperig. Maar goed een Buizerd miauwt, ook niet erg stoer 🙂

Hier het mannetje, ik heb gewacht totdat hij in de mooie wolkenlucht ging vliegen.

De vrouw “piepend”.

Bij het Kwakelpad zaten wekenlang, Tureluurs, een enkele Grutto, Gele kwikken, Scholeksters en dus de Bruine Kiekendief. Tot gisteravond, toen alleen de Kieken nog, de rest is weg, echt saai. Vanmiddag fietste ik door een andere polder en daar waren ze druk met maaien enzo. Geen Grutto of Tureluur meer te zien… Gelukkig gaan we binnenkort naar Twente, hopelijk vliegt daar nog wat.

 

5 Comments

  1. Wat grappig om te lezen dat je binnenkort naar Twente gaat.
    Wij gaan nl ook binnenkort naar Twente 😀
    Echt geweldige foot’s van deze mooie kiekendieven. Ik zie er vaak eentje bij het Dijkgatbos maar niet echt gemakkelijk om te fotograferen. Ik heb hiervan wel weer lekker genieten.

    Groetjes

Comments are closed.