De dijk in Den Helder

Een dag of tien geleden zijn we na familiebezoek in Den Helder naar de dijk gereden. Het werd al hoog water, we hadden geen half uur later moeten zijn want dan waren de vogels gevlogen. Maar nu was het een feestje… zittend in mijn regenbroek laag bij de zee, werd ik omringd door vogels. De paarse strandloper, kanoeten en steenlopers. Ik denk dat ze me voor een steen aanzagen, ze liepen bijna over me heen, wanneer tref je zoiets? Een dag later kwam storm ‘Corrie’ over het land, ze zullen het toen wel lastig gehad hebben.

 

paarse strandloper

Een tweetal paarse strandlopers landend, ik telde er op een gegeven moment wel een stuk of vijftig.

 

paarse strandloper

Dichterbij kan niet, tegenlichtopname.

 

paarse strandloper

Aan de andere kant van me, het licht is heel anders.

 

paarse strandloper

Foeragerend.

 

steenloper

Het steenlopertje, ik kreeg nog net geen pootje :-).

 

kanoet

Een groepje kanoeten.

 

kanoet

Hier landend.

 

kanoet

Mooie momenten.

Ik denk dat ik daar vaker heen moet gaan en dan goed in de gaten houden of het laag of hoog water is. Helemaal blij hebben we nog koffie bij vrienden gedronken, het was een mooie zondag!

9 Comments

 1. Hallo Willie
  Wat een schitterende serie, ik ben dol op de kustvogels. Helaas is dit voor mij te ver weg, IJmuiden is al 2 uur met het OV en vaak gooit het weer ook roet in het eten. Maar het staat nog op mijn wensenlijstje voor dit voorjaar. En nu geniet ik van jouw mooie foto’s. De kanoeten vind ik geweldig, zulke mooie vogels. Ook de paarse strandloper vind ik prachtig.
  groetjes Ghita

 2. Wat gaaf Willie en nu eens een keer wat meewerkende modellen. Je moest er wel even wat voor over hebben… regenbroek en zo… maar het resultaat mag er zijn.
  De eerste is denk ik bij mij favoriet, zonder de rest te kort te doen. 👌
  Groet, Geert

 3. Je treft jezelf iedere keer weer. Wat een schitterende serie. Ik vind die verschillende kleuren door een veranderd lichtinval prachtig om te zien. De laatste twee foto´s lijken wel een verzilverd tafereel.
  Een gouden greep om daar naartoe te gaan. En het geluk was met jullie wat betreft de waterstand.

 4. Jemig, wat een geweldig mooie serie weer, Willie. Ik ga niet eens proberen om er een ‘mooiste’ uit te halen, want ik vind ze stuk voor stuk prachtig. Bij het zien van dergelijke foto’s vind ik mezelf maar een stumper. Maar gelukkig beleef ik er niet minder plezier aan. 🙂

Comments are closed.