Dwingelose heide

 

Op de grote stille heide
Dwaalt een herder eenzaam rond
Wijl zijn witgewolde kudde
Trouw bewaakt wordt door zijn hond
En al dwalend ginds en her
Denkt de herder; “Och hoe ver
Hoe ver is mijn heide
Hoe ver is mijn heide, mijn heide”. 

 

schaapsherder

 

Toen we in Ruinen waren zijn we ’s avonds nog even naar de schaapskooi gefietst, de kudde boven op de foto had ik ’s morgens al gezien en vastgelegd. Bij de schaapskooi is het altijd wel leuk om wat rond te struinen en op een gegeven moment zag ik in de verte twee grote vogels bleken het Kraanvogels te zijn, dat is toch geweldig!

 

kraanvogel

 

kraanvogel

 

Mijn man stond boven op de uitkijktoren en dacht ook iets bijzonders te zien, dus het was voor hem ook een verrassing. Een paar dagen geleden hoorde ik van een vriendin dat ze daar ook broeden. Leuk dat het goed gaat met deze soort.

 

9 Comments

  1. Wat een schitterende waarneming en ervaring zeg. Ik heb deze prachtige vogel ook een aantal keer gespot in Noorwegen en natuurlijk in de tijd van de verrekijker. Maar zo zie je maar dat de camera toch de finishing touch is in de vogelfotografie…je hebt het wel mooi op de foto….en hoe…. prachtig hoor Wil. Mooie serie. Fijn weekend. Groet Marcel

  2. Jullie zaten inderdaad in een heel mooi stukje Drenthe Willie en dan ook nog kraanvogels zien EN fotograferen is natuurlijk helemaal super!
    Groet uit (een ander stukje) Drenthe,
    Geert

  3. Ooohhh, wat geweldig. De foto van de herder met z’n schapen vind ik prachtig. De foto’s van de kraanvogels zijn natuurlijk geweldig omdat het bijzondere waarneming is.
    Ik heb ze vorig weekend wel gehoord, maar niet gezien. Hebben jullie het geluid ook gehoord. Daar krijg je kippenvel van, zo kenmerkend geluid. Het draagt honderden meters ver over de stille heide.

Comments are closed.