Een mistige één januari 2020

Oudejaarsavond was erg mistig en vandaag, in de loop van de dag, werd het steeds een kleinere wereld. En al was het koud, we wilden onze benen wel even strekken en gewapend met camera hebben we een rondje in de buurt gelopen. Ik had de 300mm op de camera gezet, dan ben je wel weer beperkt wat het landschap betreft, maar voor de vogels is er weer meer mogelijk.

Een schuurtje naast de Wipwatermolen,

Knotwilgen met een stapel hout, lekker voor de open haard.

Een mooi groepje meeuwen ( kokmeeuw en zilvermeeuwen ) en de Aalscholver maakt het af.

Deze pluk riet vond ik wel mooi in het water en ik heb gewacht totdat er een eend voorbij kwam, in dit geval een meerkoet.

Het is nu 17.30 uur en er wordt weer volop met vuurwerk geknald… 77 miljoen is er uitgeven, wat een idioterie.

8 Comments

 1. Met deze mistfoto’s is niks mis Willie.
  Het geeft juist wat extra’s aan je foto’s

  PS ik moet steeds terug naar “home” als ik een eerder blog wil zien.
  Ik kan dus niet meer verder klikken

 2. Allereerst nog de beste wensen voor 2020…sorry deze had ik eigenlijk in mijn eerste reactie moeten plaatsen.. Van mij mogen ze het vuurwerk helemaal afschaffen en het geld gebruiken voor aanleg of onderhoud van bestaande of nieuwe natuurgebieden in Nederland. Lijkt mij een mooi vooruitzicht voor 2020. Mooie mistopnames…een sfeervol geheel. Vooral de opname met de vogels op de paaltjes vindt ik erg geslaagd…top! Groetjes Marcel

 3. Wat was het mistig bij jullie, hier was het wel grijs, maar geen dichte mist.
  Wel mooie sfeervolle foto’s, vooral de tweede vind ik erg mooi.
  Voor jou ook weer een mooi nieuwjaar, vol fotografie uitdagingen en mooie natuurmomenten.
  groetjes Ghita

 4. Goed idee om toch even de benen te strekken. Het heeft je mooie en sfeervolle plaatjes opgeleverd. Het is net alsof de meerkoet zichzelf nog even goed bekijkt.
  Ik heb met name veel knallen gehoord, ook van carbidschieten in een woonwijk. Idioterie.

 5. Hier was rond de jaarwisseling de overkant van de straat nauwelijks te zien. We hebben vreselijk veel knalvuurwerk gehoord, maar van het siervuurwerk was hoegenaamd niets te zien. Die 77 miljoen was alleen nog maar de verkoopprijs van het vuurwerk, neem ik aan. Moet je nagaan wat er nog aan gemeenschapskosten overheen komt … ;-(
  Wij hebben ook dit jaar weer alleen even heel voorzichtig de kurk van een fles laten knallen. Wat eronder vandaan kwam smaakt te heerlijk en was ’t geld wel waard.

Comments are closed.