Egel (Erinaceus europaeus)

Vanmorgen hoorde ik op Vroege Vogels dat veel van de egels die nu gezien worden nogal mager zijn. En als ze niet genoeg vet op hun lijf hebben, kunnen ze niet in winterslaap gaan. Vanwege de droogte (dat zou je nu niet zeggen) zijn de beesten die de egel eet, erg diep de grond ingekropen, denk aan de wormen en slakken. Laat nu vanmiddag, nadat de kerstboom neergezet en opgetuigd was en ik daar even van zat te genieten, een egel in de tuin aan het foerageren zijn. Gelijk was ik in de zevende hemel… het was zeker een of anderhalf jaar geleden dat er een in de tuin liep. Gelijk mijn camera gepakt, deur open en een paar foto’s gemaakt.

egel (Erinaceus europaeus)

Ik heb geen idee wat hij aan het eten was, misschien toch nog een slak of iets anders lekkers? Volgens mij ziet de egel er niet slecht uit.

egel (Erinaceus europaeus)egel (Erinaceus europaeus)

Hij liep door de lavendelstruiken en daarna stak hij het straatje over om tussen de varens en andere planten verder iets eetbaars te zoeken. En toen begon het weer erg te regen, dus ging ik snel naar binnen toe. Ik houd het in de gaten en wie weet komt hij nog eens, er staat wel een egelhok in de tuin maar die is helaas nog nooit  in gebruik genomen. Er wordt aangeraden kattenvoer aan te bieden maar ik heb al genoeg katten in de tuin en kattenstront!

3 Comments

  1. Hoi Willie,
    echt geweldig om de egel in je eigen tuin te zien.
    Je kan er ook een “egelhuisje” zetten met veel bladeren zodat ze bij je gaan overwinteren 🙂
    Je foto’s zijn in ieder geval echt onwijs leuk 🙂
    Groetjes

Comments are closed.