Futen (Podiceps cristatus)

Vanmorgen vroeg werd ik opgehaald door Marcel en samen zijn we naar Den Oever gereden om Futen te fotograferen. Het was gezellig om weer eens samen op pad te gaan en Marcel rijdt dan door allerlei leuke weggetjes en dat is dubbel genieten. Op de plek aangekomen zagen we wat “stelletjes” zwemmen en baltsen. Het was wel jammer dat het erg winderig was en grijs, dat komt de foto’s niet ten goede. Strak en glad water en mooi diffuus licht maakt het allemaal wat mooier. Maar we zijn langs het water gaan zitten, best wel steil en glibberig, en hebben wat foto’s kunnen maken. Op de terugweg zagen we een Roerdomp vliegen en dat is best wel bijzonder, ook was er een Torenvlak die een muis of rat scoorde!

Al met al een fijne ochtend en de resultaten vielen niet tegen, hieronder een drietal foto’s.

 

Fuut Podiceps cristatus

 

Podiceps cristatus

 

Podiceps cristatus

 

7 Comments

  1. Ondanks dat je andere wensen had is het wel een mooie serie geworden. Zo te lezen hierboven was het een geslaagde en gezellige ochtend en dat is ook wat waard.
    De futendans is in je serie heel mooi weergegeven.

  2. Brrrr het is nog koud om aan de waterkant te gaan zitten. Hoe moedig. Je foto’s zijn goed geslaagd. Die futen zijn er snel bij, even wachten tot beter weer, is lekkerder voor de fotograaf 🙂
    Zeer mooi.

  3. Het is toch wel een mooie serie Wil…niet verkeerd ondanks de bewolking en de koude wind. Ook het boegbeeld van de site ziet er geslaagd uit. Oftewel we hebben toch nog een geslaagde ochtend gehad en dit moeten we vaker doen het was erg gezellig. Fijne dag. Groet Marcel

  4. Dapper om aan de waterkant te gaan zitten hoor, brrrr ….
    Het grijze weer heeft je toch weer een aardige serie opgeleverd. De swing zit er zo te zien lekker in bij dat koppeltje. Het grijze weer lijkt je foto’s zachter te hebben gemaakt, dat heeft dan toch ook wel weer wat.

Comments are closed.