GBS en RKK

GBS is Grote bonte specht en RKK is Roodkopklauwier, zo hebben we voor verschillende vogels een afkorting. RBT is Roodborsttapuit en ga zo maar door {:-)

De Grote bonte specht houd ik nog steeds in de gaten, nu zijn man en vrouw druk met het aanslepen van voedsel. Mevrouw komt hier ook in de achtertuin om vogelpindakaas te snoepen. Nu is de pindakaas op en om nu nieuwe te bestellen bij Vivara, het kost meer aan verzendkosten dan aan de pindakaas zelf. In tuincentra wordt het alleen verkocht in de winter. We hebben nog gepelde pinda’s en manlief pakte de staafmixer, pinda’s in een hoge bak en wilde ze vermalen…ik dacht bij mezelf: “Dat kan niet goed gaan.” maar zei niks. Het ging niet goed, de staafmixer  begaf het!  En dat allemaal voor een vogel (ik was niet boos hoor). Maar manlief heeft de staafmixer weer gemaakt, hij is zo handig, en vanmorgen maar weer wat pinda’s vermalen voor de GBS.  P.S. inmiddels heb ik een nieuwe staafmixer voor mezelf gekocht.

Grote bonte spechtIk kan me heel verdekt opstellen langs het groen, de vogels worden niet gestoord door me.

In maart en april had ik een expositie in Groet in een hele leuke kleine ruimte. Anderhalve week was het open en toen werd het vanwege de coronacrisis gesloten. Ik kreeg mei en juni erbij…maar dat is ook niet haalbaar, dus gisteren hebben we de foto’s opgehaald. Jammer, wie weet volgend jaar nog een keer. Groet ligt vlakbij Hargen waar de RKK momenteel zit, de Roodkopklauwier, ik ben er nog een keer heengegaan ’s morgens om zeven uur.

RoodkopklauwierBoven op een tak, speurend naar wat eetbaars,

RoodkopklauwierEn als je veel gegeten hebt, spuug je er weleens een braakbal uit!

6 Comments

 1. Die Roodkopklauwier vind ik echt geweldig Willie!
  En die staafmixer hahahaha… echt , ik zie het ook helemaal voor me zoals dat gegaan zou zijn hahahahaha……. Wel gaaf dat je de specht mooi in de gaten kan houden.

  Groet, Helma

 2. Een nieuwe staafmixer voor jou en de oude voor de vogels.
  Bij de Welkoop in Steenwijk hebben ze vogelpindakaas voor de zomer. Met insecten.
  De laatste foto is meesterlijk. Een geweldige toevalstreffer. Of gewoon een kwestie van geduld hebben. 🙂

 3. Schitterend dat je net het uitspugen van die braakbal hebt kunnen vastleggen.
  Wat het pinda verhaal betreft, je kunt bij de dierenzaken gewoon ongebrande pinda’s krijgen wat ik vroeger aan die papegaai voerde.

Comments are closed.