Gelukkig zijn er nog Grutto’s!

Ja, in deze spannende tijden ben ik blij dat ik nog kan genieten van de vogels. Twee dagen geleden hoorde ik weer voor het eerst de Tjitjaf in het dorp. En gisteren tijdens een wandeling met mijn dochter in het Geestmerambacht hoorden we er een heleboel. Eind vorige week werden we gebeld door een vriend die vertelde dat er een veel Grutto’s in de Kalverpolder bij Zaandam zaten. Manlief en ik zijn er heengereden en wauw wat een mooi gezicht, honderden Grutto’s. Op waarneming stond dat het er 1700 waren, machtig mooi! Ik zal wat foto’s plaatsen hieronder, hopelijk worden jullie de Grutto’s nog niet zat :-).

Grutto

 

Grutto

 

Grutto

 

Grutto

 

Grutto

Ze waren aan het rusten en foerageren en soms vlogen ze de lucht in,

5 Comments

  1. Prachtig, Willie, grutto’s word ik nooit zat.
    Wat een mooie serie, Close-ups zaten er voor mij nog niet, daarvoor zaten ze helaas te ver weg. Maar zo lang we niet tot een volledige verplichte stilstand komen, krijg ik mijn kans nog wel.

Comments are closed.