Geluksmomenten

Afgelopen zaterdagmiddag was ik samen met dochterlief naar een opengestelde tuin in Heerhugowaard. Een prachtige grote tuin met een vijver, borders, kruidentuin, bijentuin enz. enz. Bij de ingang hoorden we meteen het schreeuwen van jonge Grote bonte spechten, het kwaken van kikkers en het zoemen van bijen. De ruimte rondom de vijver was afgesloten omdat er een ijsvogelechtpaar voor de tweede keer aan het broeden is. Er staan een tweetal kijkhutjes waar je in kan zitten en hopen om een glimp op te vangen van de IJsvogels. Er werd gezegd dat de kans klein was vanwege het broeden, dan komen ze niet zo vaak naar buiten, alleen bij de wisseling van de wacht. We hadden geluk!

Wat zijn het toch mooie vogels.

Wie heeft het…twee op één tak. Het paste net in mijn beeld, super hoor.

Ik kon mijn geluk niet op en kreeg er zoveel energie van!

Vandaag zijn we druk bezig met het opknappen van de slaapkamer, het behang is eraf, het begin is er. Toen alles opgeruimd was, vond ik dat we nog wel even in de zon konden gaan zitten na gedane arbeid. En dan komt er een gezin Pimpelmees buurten in de achtertuin, zoef de camera gepakt en klik klik. Wat een schatje he?

Hij/zij zit in de appelboom en de achtergrond zijn de dakpannen, kleurt wel goed.

 

7 Comments

  1. Ik ben nog maar even verder gaan kijken, want je foto’s van de grutto’s hadden mijn nieuwsgierigheid gewekt.
    Schreef ik eerder dat ik onder de indruk was van de ontmoeting met de purperreiger … Wel, jouw foto’s hebben ook indruk gemaakt. Ik kom zeker nog eens terug.

  2. Die ijsvogels zijn ook echt zo mooi om te zien. En wat leuk dat je die daar kon zien zeg 🙂
    ook je jonge pimpelmeesjes zijn erg schattig.
    Beide foto;s van de pimpelmees vind ik echt supermooi!

    Groet, Helma

Comments are closed.