Groene specht

Maandagmorgen, de laatste ochtend van de twee weken, in het huis van zoon en schoondochter, zat ik buiten voor me uit te staren. Een beetje weemoedig want het was weer zo fijn om daar te zijn ondanks dat het zo vreselijk warm was. Elke dag ging ik wel lopend of met de fiets een rondje op jacht naar vogels 🙂 En elke dag werden we uitgelachen door de Groene specht, maar zien ho maar. Ja, één keer kon ik hem in de vlucht volgen en heel in de verte ging de vogel op een boom zitten. Een bewijsplaatje…

Maar toen, maandagmorgen hoorde ik geklop, ik keek opzij en daar zat de Groene specht. Ik had mijn camera niet naar buiten meegenomen omdat ik de moed al had opgegeven iets leuks te kunnen fotograferen. Maar ja, die spechten zijn zo schuw, kon ik wel opstaan en de camera halen? In de Wil houding, dat is laag bij de grond, naar binnen gegaan en weer naar buiten geslopen, hij zat er nog! Heel rustig gaan fotograferen en ietsjes dichterbij kunnen komen. Als hij een klik hoorde keer hij wel even om maar ik heb een serie kunnen nemen.
Ik was en ben er zo blij mee, kon wel een gat in de lucht springen. Hier in mijn woonomgeving zie of hoor ik ze nooit, echt een fijne afsluiting van de vakantie!

 

6 Comments

 1. Ohhhhhhhh……….. wat gaaf zeg!
  Hier word ik dus echt wel een beetje groen van hihi,….
  De groene specht staat net als de zwarte specht al heel lang op mijn lijstje en ik weet hier ook waar de groene spechten zitten alleen zie ik ze nooit!!! Jij hebt er nog aardige plaatjes van kunnen maken. Echt heel leuk!

  Groetjes

 2. Niet verwacht, toch gekregen…zoiets. Ik kan me je blijdschap goed voorstellen, Willie. De Groene specht komt hier wel voor, maar kom er maar eens om. Ik heb er nog niet een in het echt gezien. Hier in de buurt heb ik in een klein bosje bij een appartementencomplex er wel eens een horen lachen. Ik kon maar niet ontdekken waar hij/zij zat. Om moedeloos van te worden. Na anderhalf uur ben ik zonder ‘m te hebben gezien huiswaarts gekeerd. Jouw geduld is uiteindelijk beloond. Je hebt ‘m er goed opstaan. Karakteristiek, zo tegen de boom. Alhoewel ik gelezen heb dat de Groene specht veel op de grond te vinden is op zoek naar mieren. De vogel heeft een lange tong en doet wat betreft misschien weinig onder voor een Tapir. Alhoewel je het niet schrijft, heb ik het idee dat in Drenthe de Groene specht redelijk makkelijk te vinden is, al wil dat natuurlijk nog niet zeggen dat hij in fototechnisch opzicht ook voor het grijpen ligt…
  Groet van Anton.

  Anton Kieftenburg

Comments are closed.