Groenpootruiter (Tringa nebularia)

In augustus heb ik tijdens een wandeling in de duinen bij Bakkum deze Groenpootruiter kunnen fotograferen. Bij een meertje kwam hij zomaar uit de lucht “vallen” en liep als een bezetene langs de oever op zoek naar iets eetbaars. Het was nog een klus om dat driftige beestje goed op de foto te krijgen, een kwestie van snel reageren zullen we maar zeggen.

Ook al zijn ze kort na elkaar gemaakt, er zitten maar een paar secondes tussen, zie je toch een groot verschil qua lichtval.

Bij deze foto moest ik meer naar rechts fotograferen en komt de foto wat koeler over…

groenpootruiter(Tringa nebularia)

Hier liep hij/zij recht voor me en zie je minder water en meer grond/zand en krijg je een warmere tint. In ieder geval was ik blij met deze kans, heb ik nog een mooie wandeling gemaakt en liep later tevreden naar mijn auto terug.

6 Comments

  1. Willie

    Hallo Marjolein, de groenpootruiter heeft geen zwemvliezen tussen de poten. Misschien lijkt het zo omdat hij door het water loopt… Bedankt voor je reactie, leuk, groet Willie.

Comments are closed.