Hargen aan Zee

Afgelopen vrijdagmiddag moesten we in Groet zijn en dan ben je zo dichtbij het strand, dat we besloten daar ook even heen te gaan. Het strand was heel breed en lag bezaaid met zeesterren, crabben en schelpen. Ook lag er veel hout, van dat zwart/bruine hout, als je dat droogt kun je er leuke dingen van maken. Vanwege de pittige wind stoof het ook best wel, kijk maar op de foto hieronder.

Op mijn camera zat de 300mm lens voor de eventuele vogels die ik zou zien. Er waren geen Drieteenstrandlopers, wel Zilver- en Kokmeeuwen die steeds de zee indoken voor wat eetbaars.

Eigenlijk had ik teveel millimeters om het moois op het strand vast te leggen maar ik heb toch maar wat “geschoten”.

Dit is de Gewone Slangster.

Vanwege die vreselijke harde wind die er steeds is, spoelen er toch gave dingen aan op het strand.

De Fluwelen zwemcrab!
Ik kreeg mijn camera niet verder boven de crab, dus wat afgesneden poten, maar wat een mooi dier he?

Van de Gewone zeester lagen er honderden op het strand.

Ja, en dit is wel weer gaaf met de 300mm lens met de beperkte scherptediepte.

Laatst was ik naar het strand gereden om “hout” te sprokkelen, geen hout te vinden. Nu lag er veel hout en ik had geen tas bij me, dus mijn lange jas omgevouwen van onderen en daar hout in gelegd. Achter in de auto meegenomen en nu ligt het te drogen onder de verwarming. Mocht ik er echt iets creatiefs van maken, laat ik het op mijn blog zien šŸ™‚

 

6 Comments

  1. Prachtig Willie,
    wij zouden er ook heen maar om de een of andere reden kwam het er niet van.
    Die zee sterren vind ik echt zo mooi om te fotograferen. Hele mooie foto’s. laat je zien.
    Groet, Helma

  2. De eerste foto vind ik prachtig met het lijnenspel op het strand door het stuiven van het zand en de eenzame figuur. De laatste foto vind ik prachtig. Zou ik zo aan de muur willen hebben. De meeuwen staan er mooi haarscherp op ondanks hun capriolen. Dat is het mooie van spiegelreflex en korte sluitertijd, althans daar ga ik maar even vanuit.
    Ik ben heel benieuwd wat je gaat maken van het hout.

Comments are closed.