Kokmeeuw (Chroicocephalus ridibundus)

Het is alweer even geleden dat ik een blog gemaakt heb, geen inspiratie, somber weer en soms denk ik “Zitten er wel iemand op te wachten.” Nou ja, dan schiet het niet op he? Nu is de maandopdracht van Birdpix… “fotografeer een meeuw in de hoofdrol”. Nu doe ik niet elke maand mee, maar dit vind ik wel een leuk en volop aanwezig soort. Door weer en wind ga ik erop uit, eerst tijdens de storm begin deze maand. Het leek me wel mooi om naar het strand te gaan, nu werd ik daar gezandstraald en waren maar een paar meeuwen. Mijn camera kon ik haast niet stil houden maar ik heb toch oa. deze foto kunnen nemen.

Kokmeeuw (Chroicocephalus ridibundus)Zwevend over de ruige zee.

In het dorp bij de waterberging zitten en vliegen ook altijd meeuwen, dus besloot ik daar  heen te fietsen,en jawel daar dobberden ze op het water.

Kokmeeuw (Chroicocephalus ridibundus)

Mooi zo met het spiegelbeeld op het rustige water. Maar of je daar een wedstrijd mee wint? Dus kwam het volgende plan op tafel en ging ik oud brood sparen, dat hebben we zelden, mijn man eet ook altijd de kapjes op. Die kapjes moet hij nu ontberen die zijn voor mijn kokmeeuwen. 🙂 Dus nu ben ik een paar keer met brood in de lucht gaan gooien en ze vliegen daar als een idioot op af. De foto die ik wil maken heb ik helemaal in mijn hoofd maar is tot nu toe niet gelukt, maar ik heb nog een dag of tien te gaan.

Kokmeeuw (Chroicocephalus ridibundus)

Wat is de kokmeeuw mooi getekend.

Kokmeeuw (Chroicocephalus ridibundus)

He, drijft daar nog een stukje brood?

Kokmeeuw (Chroicocephalus ridibundus)

Samen vliegen is ook gezellig.

Kokmeeuw (Chroicocephalus ridibundus)

Oogcontact!

Kokmeeuw (Chroicocephalus ridibundus)

Teveel millimeters..

Kokmeeuw (Chroicocephalus ridibundus)

Landend.

Het is best wel lastig fotograferen, het gaat zo snel en ik wil het oog mooi scherp hebben en een leuk actiebeeld. Ik ga gewoon door met proberen…

De akonieten bloeien weer en de sneeuwklokjes steken hun kopjes boven de aarde! Nu dat ik achter de computer zit klettert hagel op het dakraam en de voorspellingen zijn ook wat meer winters. Enfin, we merken het wel!

 

 

6 Comments

  1. Prachtige serie, ik krijg meteen zin om eens naar het strand van Katwijk te gaan om vliegende meeuwen te fotograferen.
    Hier vind ik de foto “oogcontact”het mooiste
    groetjes Ghita

  2. Anton Kieftenburg

    Een onderscheidende foto maken om daarmee op Birdpix de maandopdracht te winnen, lijkt me geen makkelijke opgave. Er zitten gewoon veel goeie fotografen op Birdpix waartegen je moet opboksen. Toch heb jij ook genoeg onderscheidende foto’s gemaakt en mag je er dus op vertrouwen dat als je die nu ook weet te maken, je gewoon een serieuze kanshebber bent. Als ik de opdracht goed heb begrepen, dan gaat het dus om het fotograferen van een meeuw die een hoofdrol vervuld. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een meeuw die (zelf een keer meegemaakt) van andere meeuwen een zeester of wat dan ook afpikt en ermee vandoor ging. Als je zoiets kunt vastleggen dan heb je in ieder geval voldaan aan de opdracht. Verder hangt het ervan af hoe spectaculair en met welke achtergrond en licht etc. je zoiets kunt vastleggen. Geen sinecure, zo’n maandopdracht. Er kan er maar een winnen, de rest doet mee. Ook leuk, natuurlijk. Veel succes gewenst. Het jaar 2019 is nog jong….

Comments are closed.