Krooneend (Netta rufina)

De dag dat ik de Wilde Zwanen fotografeerde, zag ik in de Karpervijver aan de noordkant, dat het water heel mooi in het licht lag. Ik ben daar naast een boom gaan zitten en wachtte op het moment dat daar een eend in zou gaan zwemmen. Er zwommen Wilde Eenden maar ook een vrouwtje Krooneend (Netta rufina), nou zwemmen het was meer dobberen. Oogje dicht, oogje open, dus ging ik afdrukken met het oogje open, zo’n vliesje voor het oog is niet aantrekkelijk.

Krooneend Netta rufina

Dobberen in het gouden water, Dagobert Duck?

Krooneend Netta rufina

Dit is ook wel gaaf vind ik, hier hingen takken boven het water wat weer een heel ander beeld geeft.

Krooneend Netta rufina

En, ja hoor, mevrouw werd wakker!

 

10 Comments

  1. Ik vind ze alle drie heel mooi.
    Het gouden water is een mooi begin. Inderdaad de takken geven het water een dusdanig beeld alsof de eend onderdeel is geworden van dat water.
    En bij de laatste valt het oog mooi op de reflectie van de kop.
    Fijn weekend.

Comments are closed.