Langs het strand

Een week geleden hebben we weer lekker langs het strand bij Bergen gewandeld. De opdracht aan mezelf was het fotograferen van vliegbeelden. Dit keer niet languit met regenbroek maar met nette kleding een beetje flaneren, ha, ha. Boven verwachting zagen we een hele groep drieteenstrandlopers bij elkaar.

drieteenstrandlopers

Dit is een grote groep maar er waren er nog meer, kennelijk groeperen ze zich weer om naar het noorden te vliegen voor het broedseizoen.

 

drieteenstrandlopers

Gelukkig had manlief een stuk plastic mee om op te zitten want dit moest ik toch vastleggen.

 

drieteenstrandlopers

Ze gingen op de wieken, ik weet niet waarom, er liepen geen honden op dat moment en erg druk met mensen was het ook niet.

 

drieteenstrandlopers

Tegenlichtopname.

 

bonte strandloper

Door mijn lens kijkend dacht ik, jij bent geen drieteenstrandloper maar een bonte strandloper. Dat is dan weer een onverwachte leuke ontmoeting.

Teruglopend tegen de duinen aan, het was oostenwind dus bij de duinen wat aangenamer, zag ik wat mensen bij de branding staan. Mmm, daar is iets te zien, dus die kant opgelopen en ja hoor, wat leuk…een zeehond.

 

zeehond

Relaxt in het water.

 

zeehond

Op het strand.

 

zeehond

Close up.

Nu nog de vraag is het een gewone zeehond of een grijze? Ik houd het op een gewone zeehond met een wat rondere kop dan de grijze. Is dat juist? Wel he?

 

 

8 Comments

 1. Die drieteentjes zijn sowieso al leuk om te zien en je vliegbeelden zijn ook aardig gelukt.
  Dat bonte strandlopertje is een pareltje om te zien.
  Waar ik wel aardig van verkleur is die zeehond.
  Zo heeee…… wat kon je die mooi fotograferen 💚

 2. Mooie tegenlicht opname foto 4. Bijzonder dat je een zeehond hebt gespot volgens mij is het een grijze. Hij is mooi close in beeld gebracht meestal zitten ze ver weg.
  Foto 1 is ook met een mooi laag standpunt genomen.

 3. Als ‘plattelander’ kan ik alleen maar met enige jalousie naar die schitterende foto’s kijken 🤢 Toch erg gaaf hoor en dan de zeehond… Top. Het strand relatief dichtbij is erg fijn zie ik en je maakt er qua foto’s ook optimaal gebruik van. 👌
  Groet, Geert.

 4. Ik ben weer één en al bewondering. Hei is van de eerste tot de laatste foto een feestje. Dat begint al bij de eerste foto van die groep drieteenstrandlopers. Dat beeld wordt voor mij afgemaakt door die ‘reusachtige’ begeleidende meeuwen.
  De andere foto’s spreken allemaal voor zich. Een zeehond heb ik van zo dichtbij nog nooit gezien. Wat een buitenkansje weer.

 5. Ik zou met alleen drieteenstrandlopers, met alleen een bonte strandloper, met alleen een zeehond al super blij zijn. Jij hebt ze ´gewoon´ allemaal bij elkaar tijdens het flaneren langs de branding.
  Je weet het inmiddels vast wel, het is gewoon niet verantwoord dat je in nette kleding op stap gaat. 😉
  Ik vind de hele serie prachtig waarbij de tweede foto eruit springt. Maar ook de laatste foto is mijn favoriet.

Comments are closed.