Lente in de achtertuin

Vanmorgen heb ik gewapend met camera met macrolens een rondje in de achtertuin gelopen en wat foto’s van de ontluikende varens genomen en wat bloempjes. Een paar dagen geleden kreeg ik een mail van Landschap Noord-Holland om het gras deze maand niet te maaien. Ook was daar vanmorgen een item over op Vroege Vogels, zij waren meen ik in Brummen, waar de gemeente deze maand minder maait. Ik vind dat wel een beetje laat, de maand is al half om, maar ik wil er wel aan mee doen, alles voor de wilde bij. Wij hebben maar een klein stukje gras en het zal wel zwaar zijn om het hoge gras over twee weken te maaien. Maar dan kijk ik manlief maar even aan…

lente in de achtertuin

 

Drie soorten Geranium, Lieve vrouwe bedstro ( ruikt lekker als je het droogt), twee soorten varen en allium.

7 Comments

 1. Fijne collage Willie en eigenlijk best een goed plan om het gras gedurende een bepaalde tijd niet te maaien. In onze achtertuin hebben we een stukje voor de vogels en ook daar laten we nu het gras gewoon groeien. Best een gaaf gezicht… ­čśŐ
  Groet uit Drenthe,
  Geert

 2. Wat een prachtige collectie bloemen hebben jullie in de tuin en laat je hier zien. Je kunt er wel ansichtkaarten van maken.

  Wel een mooi initiatief, het uitstellen van gras maaien. Ik had het ook weken uitgesteld, maar ik kon nu niet langer wachten. Nu had ik al werk om het eraf te krijgen. Ik heb wel een man, maar vanwege lichamelijke gesteldheid geen man die kan gras maaien. Ik heb wel hoekjes met madeliefjes en andere bloemetjes laten staan. Zo heb ik toch een steentje bijgedragen.

 3. Mooie collage, vooral je varens lijken me er mooi en spannend op te staan.
  Zo ben ik gisteren en vandaag ook verschillende keren met de camera door de tuin gelopen. De tuin is op zijn mooist nu, zonde dat we er zo weinig van kunnen genieten.

Comments are closed.