Leuke ontmoetingen

In maart luister ik goed of de tjiftjaf weer in het dorp gearriveerd is. Dit jaar hoorde ik hem op 12 maart en gelukkig had ik de camera bij me. De vogel hipte en vloog van tak tot tak en daarom was het een klus om er een knappe foto van te maken. Maar het lukte na een tijdje!

 

tjiftjaf

Zo lief omhoog kijkend.

 

Op 13 maart spotte ik samen met Marcel ( een vogelmaatje) een heleboel Rotganzen bij de dijk in Den Helder. Ooit heb ik Rotganzen op Texel gezien, jaren geleden en nu dus in grote aantallen. Ook weer op weg naar het hoge noorden om te broeden.

 

rotgans

Ze waren erg schuw, als je keek werden ze al onrustig, daarom deze foto van boven aan de dijk genomen.

 

steenloper

De Steenloper is helemaal niet schuw en daar kon ik dus wat dichterbij komen en dan met 500mm lukt het wel.

 

Al een paar weken zit er op 500 meter van mijn vrijwilligerswerk een Siberische Taling. Jonge, jonge, wat ben ik toch een soortenjager ( nee hoor ), toch maar even naartoe gelopen en afgelopen dinsdag 15 maart kon ik hem vastleggen. Mooi eendje! Het beest zat maar te slapen en slapen…maar opeens kwam er wat leven in. Helemaal verdwaald…

 

Siberische taling

Van heinde en ver komen er dan mensen om het beest te spotten en dat met deze kilometerprijzen. En dan sta je met zijn allen van achter een schapenhekje te genieten en een beetje te kletsen.

 

Gisteren 18 maart besloot ik een rondje in de polder te fietsen, er leek weinig wind te staan, maar dat viel wat tegen. Ik hoopte op Grutto’s maar dat schiet hier niet erg op lijkt het, komen ze nog of is het zo erg met ze gesteld? Vanachter een hek bij een stuk land zag ik een klein ‘barreltje’ scharrelen. En dat kleine ‘barreltje ‘ bleek een Tapuit, nou zeg die zie ik hier nooit, top!

 

tapuit

Dit is een aardig grote crop, de vogel zat erg ver en is natuurlijk niet zo groot, maar erg leuk om waar te nemen. En dat was dan deze week, niet gek!

6 Comments

  1. Wat is die van die tjiftjaf leuk!!! Ik hoor ze wel steeds, maar een foto maken of ze zelfs maar zien is een stuk lastiger…. En die taling, ongelofelijk, wat een prachtvogel! Maar ook de andere vogels die je hebt gespot heb ik nog nooit gezien, mooi hoor.

  2. Toe maar… Siberische Taling, Rotganzen, Tapuit; wat een leuke soorten. Heel wat anders dan hier in het ‘rustige’ Drenthe. Gave foto’s met als toppertje toch wel de Siberische Taling in een mooie setting 😊
    Groet, Geert

  3. Dit is een prachtige fotoverzameling van gevleugelde vrienden. De tjiftjaf is een vlug dondertje, maar toch netjes op de foto gekregen. De foto van de rotganzen is ook mooi geworden, De tapuit komt niet zo vaak voor toch, ik heb deze nog nooit gefotografeerd. De Siberische taling is wel een blikvanger met dit uiterlijk. Dat vogelspotten door heel Nederland blijft toch een bijzondere sport. Ik denk dat als je grote ´toeters´ kunt betalen je ook de hoge brandstofprijzen wel kunt betalen. 😉

Comments are closed.