Loch Ness ( blogness)

Regelmatig kijk ik op Nederpix, een site voor natuurfoto’s van landschappen en dieren. Mijn oog viel op een foto gemaakt in Schotland van het Loch Ness, een zwart/wit foto, lekker spannend :-). Nu heb ik vorig jaar met mijn dochter de Great Glanway gelopen en in Fort Augustus hebben we een boottochtje gemaakt over het Loch. Dus ik dacht bij mezelf…ik ga eens kijken bij mijn foto’s of ik het ook spannend kan maken in zwart/wit.

We hebben Nessie niet gezien.

De lucht werkte wel mee.

Zie je daar rechts boven een pad lopen, boven de bomen, daar zouden we de volgende dag lopen. Stijgen tot boven de boomgrens en zo verder. Erg pittig…

Steeds bleven we Loch Ness zien. Op een zeker moment vlogen lager dan wij , boven het meer, straaljagers…spannend!

Zo mooi overal, veel heide en andere bloemen zoals campanula, veenpluis, orchideeën, ogentroost en nog veel meer.

Normaal laat ik geen vakantiefoto’s zien, maar dit vind ik wel even leuk. Afgelopen augustus hebben we in een ander deel van Schotland de Speysideway gelopen. Minder klimmen maar ook zo mooi, de lucht is veel schoner dan hier en er is zoveel ruimte. Mooie herinneringen in ieder geval!

5 Comments

 1. Wat een prachtige ruige omgeving. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de kleurenfoto’s hier toch de mooiste vind

  groetjes Ghita

  PS; ik liep erg achter met de blogjes, dus had bij jou nog veel te zien, mooie foto’s allemaal

 2. Mooie dramatische serie. Zwart/wit omzetting doet het goed bij het meer met de dreigende luchten.
  Wel jammer dat je in de regel geen vakantiefoto’s laat zien. Ik vind dergelijke series wel heel mooi.

 3. Mooie serie over Log Ness vooral de laatste zwartwit foto met de bloemen vind ik er uitspringen.
  Ik lees dat je het monster nog niet hebt gevonden, ik zou zeggen volgende keer beter zoeken.

  Groeten Piet

Comments are closed.