Margrieten en Lantaarntje (Ischnura elegans)

Toen ik gisteren met mijn oppaskindje aan het wandelen was, ontdekte ik een weide vol met margrieten. Een reden om vanmorgen op tijd die kant op te gaan, ook met de hoop om nog vlinders te spotten. Daar aangekomen heb ik eerst mijn best gedaan om wat leuke foto’s van de margrieten te maken. Daarna ben ik langzaam lopend de kanten af gaan speuren voor ontwakende vlinders, als het nog niet zo warm is vliegen ze ook nog niet erg. Een Icarusblauwtje zou er toch moeten zijn… nou er was helemaal niets, geen één vlinder. Gelukkig zag ik wel twee juffers die aan het paren waren en daar heb een serie foto’s van gemaakt. Het statief heb ik erbij gepakt om de foto’s zo scherp mogelijk te krijgen. Er zit natuurlijk wel beeldstabilisatie op de macrolens maar een statief werkt wat minder vermoeiend.

Margrieten

Margriet tussen de grassen.

Margrieten

Close met weinig scherptediepte.

Margrieten

Met op de achtergrond wat meer Margrieten.

Margrieten

Drie bij elkaar.

Juffers

De juffers en sorry ik weet niet welke, het zal wel een algemeen soort zijn. Ik word altijd iebelig van het zoeken in het boekje.

Larry heeft uitsluitsel gegeven het is het Lantaarntje, bedankt Larry!

Juffers

Frontaal

Juffer

Zwevend lijkt het.

3 Comments

  1. Hoi Willie,
    echt heel mooi om te zien. Zowel de magrieten als het lantaarntje.
    heb je de parende juffers zo vervaagd? Het is zo net of ze in de lucht hangen hihi… maar ook dat kan natuurlijk.

    Groetjes

Comments are closed.