Meesjes

Achter in de tuin hangt aan het schuurtje en nestkast voor mezen. Twee weken terug kregen twee pimpelmezen belangstelling voor de kast, ik helemaal blij. Er liggen een paar grote stenen in de tuin met daarop plakkaten mos en dat is er nu helemaal afgehaald voor het maken van een nestje. Ook heeft er een paar dagen geleden een veldslag plaatsgevonden onder de beukenhaag. waarschijnlijk heeft een Sperwer een Turkse tortel geslagen en die veertjes worden ook gebruikt. Maar ook zag ik een kat op het huisje zitten, grom, grom, wat was ik kwaad. Nu heeft manlief een constructie gemaakt zodat dat niet meer kan. Maar een emmer met water staat klaar…..je snapt het wel denk ik. Hieronder wat foto’s van lieve, schattige meesjes.

Koolmees

Koolmees

Koolmees

Koolmees

Pimpelmees

Pimpelmees

 

8 Comments

  1. Altijd leuk als het nestkastje bewoont wordt.
    Hier was het vechten tussen pimpeltjes en koolmezen en zoals gewoonlijk wonnen de koolmezen. Super dat Hanry een constructie heeft gemaakt zodat de kat er niet meer op kan.

  2. Fijn dat het nestkastje bewoond wordt. Het is altijd een feest om naar te kijken.
    Een kat op het kastje, het moet niet gekker worden. Ondanks dat er hier helaas vele katten op jacht zijn hebben we ze nog niet bovenop het kastje gehad.
    Een fijne serie heb je gemaakt van de mezen.

Comments are closed.