Mijn lievelingsvogels, de drieteenstrandloper.

Vorige week hebben we heerlijk over het strand gelopen en er waren ook nog eens heen en weer dribbelende Drieteenstrandlopers. Nou, dan ben ik helemaal happy en al gauw had ik mijn regenbroek aangetrokken zodat ik laag kon gaan. Volgende keer ook maar een regenjack want wat wordt het een smerige boel, met mijn ellebogen zat ik op mijn fototas, die dus ook helemaal nat. Geeft niet, alles is weer droog en ik heb mooie foto’s.

 

drieteenstrandloper

Ik houd je in de gaten hoor…

 

drieteenstrandloper

Heerlijke hapjes…

 

drieteenstrandloper

Bellen blazen…en uitrusten van het heen en weer rennen.

 

drieteenstrandloper

Nu met een wat alertere blik daar de foto hierboven.

 

drieteenstrandloper

Geen idee wat voor een beestje de drieteen in de bek heeft, maar het zal wel smaken.

 

 

 

 

9 Comments

 1. Wauw, geweldig.
  Zulke mooie standpunten ook. Ook ik ben gek op deze vogels. Dit jaar al twee keer tevergeefs naar het strand van Katwijk geweest maar daar waren ze niet ( wel veel meeuwen), maar ik hoop toch binnenkort, als het stormseizoen voorbij is, een keertje naar IJmuiden te gaan, daar zie ik ze altijd wel.
  groetjes Ghita

 2. Heel begrijpelijk Willie dat het jouw lievelingsvogels zijn als ik naar de foto’s kijk.
  Wat geweldige plaatjes heb je kunnen maken; waarvan de laatste toch wel een beetje mijn favoriet is. 😊
  Groet, Geert

 3. Zeker heb je die, mooie foto’s! Koddige beestjes zijn het hè, soms blijven ze gewoon op één pootje staan en hupsen op dat ene pootje met z’n allen opzij voor de branding… grappig gezicht.

 4. Dit is echt genieten. Wat een prachtige serie. Bij Hanry zag ik net het kleurrijke schuim. Mooi om dat hier terug te zien als decor van de drieteenstrandlopers. Je moest er wat voor over hebben, maar dan heb je ook wat. Foto 3 is mijn favoriet. Mooi met die dromerige blik.

Comments are closed.