Moestuin maart

Zal ik jullie even bijpraten over mijn moestuintje? Er is inmiddels heel wat werk verzet. Om te beginnen is het plastic dat we erover hadden gelegd om het onkruid te verdelgen, alweer een paar maanden weg. Het was in die natte periode, wat een vieze boel is die klei dan, onder mijn laarzen zaten centimeters klei en dan moet je oppassen niet uit te glijden. Met de drietand heb ik alles zo gelijk mogelijk aangeharkt en nadat de ergste nattigheid voorbij was, hebben we samen acht bakken geplaatst. In die bakken ga ik dus zaaien en planten. Via de volkstuinvereniging zouden we houtsnippers kunnen bestellen, maar dat ging op het laatst niet door. Ik de pest erin, want ik wilde langs de bakken de houtsnippers hebben. Dus belde ik mijn dochter op om te vragen of in haar gemeente wel houtsnippers waren. Daar waren ze in overvloed, dus heb ik heel veel grote plastic zakken bij elkaar geschraapt en dochterlief had ook nog wat grote zakken. Wij samen met de auto daar naartoe en vullen maar die zakken. Toen ze vol waren naar de volkstuin gereden waar manlief al met een kruiwagen klaarstond. Bleek het niet genoeg….weer naar de gemeentewerf en weer alle zakken vullen. Toen was het genoeg…anderhalve kub bij elkaar. Ik helemaal blij!

 

moestuin

Tot aan de compostbak is mijn stukje, daarachter tuiniert een andere vrouw waarmee ik het goed kan vinden. Bij die paal vooraan staat een appelboompje, rechts ervan kruiden en links rabarber en vingerhoedskruid. Verder heb ik plantuitjes en plant sjalotten, peultjes en worteltjes gezaaid. Van de tien aardbeienplanten zijn er nog zes over, er zal wel meer mislukken maar dat geeft niet. Ik word zo blij van het werken in de tuin en daar gaat het tenslotte om.

 

 

 

 

5 Comments

 1. Mooi op tijd ‘alles’ voor elkaar Willie. Wij hebben ook jaren een moestuintje gehad, maar het stukje tuin is nu vogeltuin geworden… ook leuk ­čśŐ
  Veel plezier met de tuin!
  Groet, Geert

 2. Ziet er keurig uit zeg, wat een droom van een moestuintje! Dat die dingen allemaal zo vroeg al buiten te zaaien zijn wist ik niet. En vingerhoedskruid, dat is toch giftig? Of is dat gewoon voor de bloemen?

 3. Het ziet er strak uit. Je gaat er vast veel plezier aan beleven. Lekker je eigen biologische groenten kweken. Hebben jullie daar niet veel last van slakken?
  Als ik zo kijk naar de achtergrond dan is het nog wel een heel complex. Leuk dat je het met de buurvrouw goed kunt vinden.

 4. De kop is eraf, en het ziet er al heel netjes uit op deze manier.
  Hopelijk is het niet te ver van huis, want in droge perioden zul je wel regelmatig even wat water moeten geven. In ieder geval veel tuinier-plezier gewenst. Hopelijk zien we t.z.t. eens wat van het groeiproces en de oogst.

Comments are closed.