Moestuin

Jonge, jonge er gaat toch meer tijd in mijn moestuin zitten dan ik dacht. Vooral tijdens de droogte moest ik elke dag al het geplante en gezaaide spul water geven. Nu ben ik blij dat er af en toe wat regen valt, dat scheelt een heleboel gesjouw. Elke keer als ik er ben ga ik op de knietjes om onkruid te plukken, want dat groeit wel… Maar we hebben al drie keer pluksla gegeten, een keer rabarber en twee keer raapstelen. In de raapstelen zaten allemaal kleine gaatjes, als speldenprikken, er werd me verteld dat dat grondluis is. Goed wassen en dan is dat ook weer opgelost. Vanmiddag hebben we een klein plastic kasje geplaatst voor de tomatenplanten en pepers, ben benieuwd!

Ook heb ik vanmiddag wat foto’s genomen van wat bloeiend spul, want ik moet niet alleen naar het onkruid kijken maar ook naar alles wat groeit en bloeit :-).

Zoals de Anemoontjes de blauwe en de witte.

 

anemoon

 

anemoon

 

anemoon

 

anemoon

 

Pluksla, dat is heel smakelijk en groeit maar door.

pluksla

 

Botersla, van een mede tuinier kreeg ik zo vijf plantjes en die groeien ook goed.

botersla

 

Hier het bloemetje van peultjes, die heb ik gezaaid en doet het ook goed.

peul

 

En tot slot de aardbei, het begin is er.

aardbei

 

 

 

4 Comments

 1. Volgens mij gebeurt dat niet vaak dat je een fotoserie laat zien met details van bloemen. Het zijn wel hele mooie foto´s.
  Inderdaad er gaat veel werk inzitten. Dat weet ik nog van vroeger. Maar er gaat niets boven groente uit eigen tuin.
  Schiet me net het verhaal te binnen. Toen we net getrouwd waren hadden we ook een moestuin. Mijn schoonouders kwamen eten en vol trots serveerden we sla uit eigen tuin. Maar…. niet goed gewassen en je raadt het vast al, ze kregen het vlees erbij. Er zaten nog wat beestjes tussen. 😉

  Ja, meestal heb ik mijn telelens op de camera zitten, maar de bloemen zijn ook leuk om te fotograferen.Ja, van die beestjes dat ken ik, even in ruim water laten staan en dan zinken ze wel naar de bodem.

 2. De anemonen zijn echt prachtig maar je bewijst dat ook een groenten- en fruittuin leuke inspiratie kan bieden voor fotografen.
  De regen zal je wel een stuk geholpen hebben, al moet je nu paraat staan voor het onkruid (sorry… de wilde planten) die de kop op steken.
  Alvast veel succes met de tomatenkas.

  Je hebt gelijk, onkruid bestaat niet 🙂

 3. Je macro’s van de witte anemoontjes zijn om in te duiken en te verdwalen. Van je pluksla dacht ik echter even dat het een herfstig stilleven was. Mijn excuses daarvoor … 😉
  Ik weet nog van mijn vader hoeveel werk er in een moestuin gaat zitten. Maar zo lang je er plezier aan beleeft, mag dat best natuurlijk.

  Ja, Jan best wel veel werk, maar ik hou ervan buiten te zijn. Mijn vader had ook een tuin en we aten daar altijd lekker van, nu weet ik pas hoeveel werk hij ook had. Kon ik dat nog maar tegen hem zeggen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.