Nachtegaal (Luscinia megarhynchos)

Gisterochtend ben ik vroeg opgestaan om een concert te bezoeken… een concert van Nachtegalen in de duinen. In deze nare tijd stond ik mezelf dit  toe en ik heb er van genoten. Ik had afgesproken met een vogelmaat daar op de plek. Ieder met de eigen auto en voldoende afstand gehouden. Nu kan ik daarop weer een tijdje teren, zullen we maar zeggen. Anders hadden we nu in het huis van zoon en schoondochter gezeten in Twente, altijd heerlijk maar nu dus niet.

De Nachtegalen zongen uit volle borst verscholen in de struiken en een enkele keer kwam er een tevoorschijn. Op een zeker moment kreeg ik een telefoontje van mijn vrijwilligerswerk (wat nu stopgezet is natuurlijk) regelmatig houden ze contact met de vrijwilligers, heel aardig. Maar… op dat moment ging er dus een Nachtegaal hoog en dichtbij zitten zingen. Mijn maat kon wel foto’s nemen heel fijn voor hem. En ik heb lekker bijgepraat, geen punt hoor. De foto’s die ik laat zien zijn wat gekropt en mooi nog wat omgeving erbij, het is een sfeer die me wel aanspreekt.

Nachtegaal

We zagen ook nog een konijntje, mooi om te zien.

konijn

Verder waren er veel Fitissen, Kneutjes, Heggenmussen een RBT (roodborsttapuit) Groenling, Graspieper, Witte Kwikstaart en een Snor hoorden we. Ik laat volgende week nog wel wat van die soorten zien.

3 Comments

  1. Groot gelijk dat je erop uit bent gegaan. Het heeft je mooie foto’s opgeleverd.
    Om te zien is het een ‘gewoon bruin’ vogeltje, maar het gezang is fenomenaal.
    Het konijntje is een schatje om te zien.

  2. Groot gelijk dat je er even uit bent gegaan voor zo’n mooi concert. Dat soort kleine uitstapjes moet je jezelf zeker in deze tijd af en toe wel even gunnen, vind ik.
    Mooie foto’s van de nachtegaal, maar dat konijntje vind ik toch ook wel erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *