Nachtegaal ( Luscinia megarhynchos) in the picture.

Toen ik een paar weken geleden met Petri in de duinen was, heb ik mooie foto’s van de nachtegaal kunnen maken. Regelmatig plaats ik foto’s op Birdpix en nu was de maandopdracht voor juni “vogel omlijst door groen”. En al tijdens het maken van de foto’s dacht ik aan deze opdracht. Op het schermpje van de camera kijkend, stak ik al een duim op naar Petri… dit zou hem worden. Laat ik nu op de tweede plaats komen te staan bij BP, het stelt verder niets voor hoor, maar is toch wel erg leuk. Diegene die eerste is mag de opdracht voor de volgende maand verzinnen.

nachtegaal ( Luscinia megarhynchos

De vogel hoorde het geklik van de camera en keek dan weer rechts, dan weer links.

nachtegaal ( Luscinia megarhynchos

Hier een foto met in de snavel voer voor de jonge vogels die we hoorden piepen, nou ja piepen, een krasserig geluid maken ze. Deze foto kreeg veel waardering op BP en dan ben ik weer helemaal gelukkig 🙂

8 Comments

 1. Geweldige foto’s, allebei. De eerste is inderdaad heel mooi met dat groen eromheen. En hoe knap dat je deze vogel zo op de foto kon zetten. Ik hoor ze zingen in het voorjaar, maar kan ze nooit vinden.
  Gefeliciteerd met je 2de plek bij Birdpix.
  groetjes Ghita

 2. Wauw!!!!!!!!
  wat een prachtige foto’s Willie! Je had al verteld dat je de nachtegaal had gefotografeerd maar dat deze zo mooi zouden zijn is echt een verrassing.
  geweldig ook dat je tweede bent geworden bij birdpix.
  Ik heb echt van deze mooie foto’s genoten.

  Groetjes, Helma

 3. Vreemd, de maand juni is volgens mij op dit tijdstip van mijn commentaar nog niet verstreken, maar ik neem birdpix al maanden niet meer serieus.
  Wel een gave foto Wil, dat dan weer wel.

 4. A. Kieftenburg

  Op Birdpix heb je te maken met veel concurrentie; de kwaliteit van de aangeboden foto’s ligt er vrij hoog, vind ik, mede doordat de foto’s van mindere kwaliteit niet door de moderatoren worden geplaatst. Ik denk dat ik mede door de opgedane ervaring daar, jouw tweede (welverdiende) plaats wel op waarde kan inschatten. Goed, hoor! Alhoewel ik denk dat je al veel plezier beleeft om lekker in het veld bezig te zijn en te genieten van alles wat je tegen komt, is het van tijd tot tijd best leuk om ook waar waardering en erkenning in ontvangst te mogen nemen.

Comments are closed.