Oranjetipje ( Anthocharis cardamines )

Het oranjetipje is een vlinder die rond Koningsdag te zien is. Het vrouwtje is wit en het mannetje heeft oranje punten aan zijn vleugels. Zij legt haar eitjes onder andere op de pinksterbloem. Als ik de pinksterbloemen weer zie bloeien gaan mijn voelsprieten uit naar het orajetipje. Ze gaan pas vliegen als het wat warmer wordt op de dag, voor die tijd ( als ze stilzitten) vallen ze nauwelijks op. Maar een paar weken terug, toen ik een rondje in de tuin van zoonlief liep en nog voordat ik ontbeten had, zag ik een tipje op een vioolblad zitten.
Roets naar binnen gelopen, snel mijn camera gepakt, de macrolens erop gezet en dat geheel weer op het statief, snel weer naar buiten… alsof mijn leven er vanaf hing, ha, ha. Achteraf gezien, de vlinder heeft er uren gezeten. Het was veel te koud om te vliegen en ik kon de vlinder van alle kanten fotograferen. Hoe mooi wil je het hebben, het moet ook weleens meevallen, vind je niet?
Hoewel, eigenlijk wilde ik het mooier hebben, vergeef me, ze had op een pinksterbloem moeten zitten. Vervelend mens ben ik.

oranjetipje ( Anthocharis cardamines)

Hier met tegenlicht, dat getemperd werd door struiken.

oranjetipje ( Anthocharis cardamines)

Van de andere kant genomen, het rood is van het kippenhok.

9 Comments

  1. ohh, die staat al jaren op mijn wensenlijstje. prachtige vlinder, en ik zou ook al blij zijn met een foto van dit vlindertje op een groen blaadje. Mooie foto’s

Comments are closed.