Parkeerplaats Hargen aan Zee

Een aantal maanden geleden werd ik gevraagd om mee te werken aan het boek ‘ De beste vogelgebieden van Nederland’. Een drietal vogelplekken heb ik beschreven en een daarvan was de parkeerplaats Hargen aan Zee. Deze ligt in de duinen vlakbij de zee ( de naam zegt het al ) en daar kun je mooie vogels tegen komen, vooral tijdens de trektijd. Naast roodborsttapuit, grasmus, graspieper, tapuit, nachtegaal, torenvlak, kwikstaartjes, putter, heb ik daar ook de bontbekplevier, kleine plevier, goudplevier, morinelplevier, roodkopklauwier en roodmus gespot. Mooi stekkie dus.

Een paar weken geleden ben ik daar naartoe gereden en trof daar een stelletje Bontbekplevier die daar elkaar het hof aan het maken waren. Het is natuurlijk een gevaarlijke plek om een nestje te maken met al die auto’s.

bontbekplevier

Toen ik de twee zag, heb ik de auto geparkeerd en rustig de deur uitgegleden, languit en na een poosje lukt het de vogel op de foto te zetten. ( twee dagen hoofdpijn vanwege die houding)

 

bontbekplevier

Parmantig stappend en ik was niet de enige fotograaf…

 

bontbekplevier

 

Ook waren er een paar Heggenmussen aan het zingen, dit soort staat nog niet in mijn opsomming bovenaan.

 

heggenmus

 

heggenmus

De achtergrond is in de duinen vaak zo mooi vind ik, beetje gewolkt.

En dan als laatste een Grasmus.

 

grasmus

Tevreden kon ik naar huis rijden.

p.s. het boek is uitgebracht voor degene die belangstelling heeft 🙂

10 Comments

  1. Roodkopklauwier en Roodmus… ja, toe maar. 😢 Wat een leuke soorten daar op en bij een parkeerplaats. Beetje ver weg, maar anders was ik al onderweg. Bontbekpleviertjes; gaaf hoor en wat heb je ze mooi gefotografeerd.
    Groet, Geert

    Geert, je moet het daar echt treffen en om daar zo’n eind voor te rijden…

  2. Wat een mooie verdienste, dat boek! Daar zullen veel mensen plezier aan gaan hebben.
    En een bontbekplevier, jaja, ik blijf nieuwe vogelsoorten van je leren…😁

    Het is maar een bescheiden bijdrage hoor.

Comments are closed.