Reigerachtige

De maandopdracht van Birdpix voor oktober is  “Fotografeer een reigerachtige”. Een Blauwe Reiger,  Grote- of Kleine Zilverreiger of een Koereiger. Die Koereiger gaat niet lukken, dan moet ik naar Artis ofzo. Blauwe Reigers daar struikel je bijna over, dus hoe moeilijk kan het zijn. Het weer blijft prachtig en een paar keer in de week fiets ik de polder door gewapend met camera. Vorige week telde ik twaalf stuks BR en dan stap ik voorzichtig af en ga heel laag sluipend naar de vogel die meestal gevlogen is als ik de juiste positie heb ingenomen. En als de vogel wel blijft zitten, wil ik graag dat hij/zij een flinke vis vangt zodat ik tenminste een leuke foto kan laten zien.

Blauwe Reiger

Tja, wel een eng glibberig ding in de bek maar verder niet interessant. Een beetje een rommelige foto, daar win je geen wedstrijd mee.

Blauwe Reiger

Deze Blauwe Reiger liep in het pas gemaaide gras onder aan een dijkje en speurde naar iets eetbaars. Ik ben de dijk afgekropen en zag in mijn gedachte een dikke kikker in zijn bek, hij kwam niet verder dan wat grassprieten.

Grote Zilverreiger

In de polder Zeevang waar ik ’s morgens voor negen uur was zag ik deze Grote Zilverreiger die sierlijk in het gras landde. Niet slecht… maar winnend?

Afgelopen vrijdagavond reed ik samen met Petri in diezelfde polder en daar was het best wel rustig wat vogels betreft. Petri had me een Tapuit beloofd 🙂 maar nee hoor, niet gezien. Maar gelukkig wel een Grote Zilverreiger, jammer genoeg stond de vogel erg ver weg. Het licht werd snel minder dus de ISO waarde moest omhoog.

Grote Zilverreiger

Zoals je ziet het “blauwe uurtje”. Met de koeien op de achtergrond vind ik het wel een leuk beeld. En met prooi… het gaat in de goede richting 🙂

Grote Zilverreiger

Hier heb ik de foto wat meer gecropt en nu is de vraag… wat is het slachtoffer, een muis, een rat, een mol?

Grote Zilverreiger

Nog een laatste foto van de GZ voordat het licht uitging! Het sfeertje staat me erg aan qua licht en kleuren. Geen egaal groen gras maar door de kruiden fijn kleurend.

Komende anderhalve week moet ik nog maar op zoek naar een meewerkende reiger, dichtbij en met een reuze prooi in zijn bek.

 

3 Comments

  1. Geen idee of er een winnende foto bij staat Willie maar soms is de actie al een prijs waard :_)
    Leuk die reiger met dat molletje en ook die met dat visje.
    Altijd leuk om een rondje polder te doen. Heb ik gisteren nog gedaan 🙂
    Groet, Helma

Comments are closed.