Schapen

In de nieuwe Seasons staat een artikel over schaapsherder Daphne en haar kudde┬á ‘Vrolijke schapen’. Ik dacht ‘Vrolijke schapen’, dat heb ik eerder gezien in de duinen bij Egmond. Daar liep zo’n mooie kudde van verschillende soorten schapen. Op de terugweg, toen we er weer langs liepen, was er een knul bezig met de afrastering en kon ik vragen naar de soorten. Ook heb ik er foto’s van genomen en ik vind het wel leuk om te laten zien. De schapen lopen op Texel en in de Noord- en Zuid Hollandse duinen om jonge boompjes, struiken en grassen te eten en zo het duin open te houden.

Het zijn, en dat heb ik uit de Seasons, Drentse en Schoonerbeker heideschapen, grau gehornte heidschnucken en racka’s. Hier komen ze…

schaap

 

 

schaap

Racka

 

schaap

Siamese tweeling ­čÖé

 

schaap

Racka met die aparte hoorns

 

schaap

Punkertje

 

schaap

 

Misschien wel veel konten en halve beesten maar ach een kniesoor die daar op let.

 

 

 

 

8 Comments

  1. Leuke fotomodellen heb voor de lens gehad Willie. Vlak bij ons is er ook een kleine kudde Schoonerbeker heideschapen actief om een natuurgebiedje ‘open’ te houden.
    Je hebt me ge├»nspireerd… ­čśÇ
    Een Drentse groet,
    Geert

  2. Ha dit is een leuke serie. Wel mooi dat die Drenten helemaal in Noord-Holland helpen met de begrazing. ­čśë Mooi met al die verschillende soorten schapen bij elkaar.
    Die halve schapen dat is wel herkenbaar. Ze staan vaak zo dicht op elkaar dat je niet weet waar je moet beginnen en eindigen met de compositie.

Comments are closed.