Scholeksters, Grutto, Kievit en Damhert

Bij de waterberging zitten nu nog steeds maar een stuk of vier Grutto’s, erg weinig vind ik. De Scholeksters zitten er in grotere aantallen en daar heb ik me verschillende keren op uitgeleefd. Maar om daar iets bijzonders van te maken valt nog niet mee, ze zitten ver weg en ik probeer daar via een soort schiereilandje wat dichter bij te komen. Tot nu toe ben ik nog niet in het water gegleden, maar wat niet is kan nog komen :-). Gisteravond in het blauwe uurtje, mmm kwartiertje hooguit, heb ik onder andere deze foto kunnen maken.

Scholeksters

In het land achter de berging staat een rood/oranje grote kraan en de weerspiegeling daarvan kwam me erg goed uit. Dus heb ik me daar op geconcentreerd, gelukkig sliepen de Scholeksters niet allemaal zodat je nog anderhalve snavel ziet en dat maakt het af.

Grutto/ /Scholekster

Deze foto is een of twee weken eerder genomen, toen vier Grutto’s en zoals geschreven nog steeds vier Grutto’s. Ik had gehoopt op tientallen Grutto’s die dan massaal de lucht ingaan, dat is zo’n mooi gezicht.

Grutto

Je zult denken de bewoners van dat huis hebben de weidevogels in hun voortuin maar de foto is genomen met 500mm en dan krijg je een vertekend beeld.

Kievit

Kievit in de vlucht, straks buitelen ze weer over elkaar heen!

Omdat we al sinds het burlen van de Damherten niet meer in het AWD geweest waren, kreeg ik daar plotseling zin in en samen met manlief reisden we die kant op. Ik zag het helemaal voor me…allemaal leuke vossen die voor ons poseerden. Maar behalve dat we heerlijk gewandeld hebben ( laat ik positief beginnen ) hebben we geen vos gezien en zijn we  amper een Damhert tegen gekomen. Dus ik zei tegen manlief: “Voorlopig ga ik hier niet meer naartoe.” Laten we nu een halve week later gevraagd worden door vrienden om daar te gaan wandelen, ach ja, dat is wel erg gezellig. Voor de zekerheid de camera meegenomen, want je weet maar nooit of er een vos loopt. De hele wereld fotografeert daar vossen dus waarom wij niet… niet dus.

Nou, dan maar een rustend Damhert.

Damhert

 

 

5 Comments

 1. Je hebt inderdaad mooi gebruik gemaakt van de oranje weerspiegeling. Jammer dat er niet wat meer oranje snaveltjes voor je wilden poseren.
  Foto 2 met het rijtje scholeksters en grutto’s vind ik ook geweldig.
  De kievit heb je goed gevangen, want dat valt niet mee om de snelle vliegers/duikers zo scherp vast te leggen. Had je een hele korte sluitertijd?
  De vos heb je dus nog tegoed. Ik wacht het in spanning af. Een damhert in het wild kennen we niet in deze omgeving. Deze foto heeft een mooie compositie. Het damhert in de ruimte met op de achtergrond het bos. Fijn om naar te kijken.

 2. Hoi Willie,
  wat een mooie foot’s zeg en vooral van de kievit in vlucht.
  Mooi scherp en prachtig van kleur.
  Jij hebt zelfs al grutto’s gezien en kunnen fotograferen.
  Echt super zeg.

  Groet, Helma

 3. Net een poosje door je site gestruind en genoten van je foto’s van de afgelopen maanden, Wil, heel fraai werk allemaal!!!!

  Groet, Larry

  Larry

Comments are closed.