Sneeuw en ijspret

Het is nu maandagochtend 15 februari en de dooi is ingezet na een winterse week. Ik denk dat de meeste mensen wel genoten hebben van het sneeuwlandschap, even corona naar achteren geschoven. Dik ingepakt wandelen en alles op je in laten werken, gewoon genieten.
Gisteren in het begin van de middag zijn manlief en ik naar de Ringvaart gelopen en daar het ijs opgegaan. Gewoon met wandelschoenen, dat vind ik al eng genoeg, schijtlijster als ik ben :-). Maar het is leuk om vanaf de vaart foto’s te nemen, toch weer even anders dan van de kant. Het is een hele serie, twaalf stuks, ik hoop dat je het leuk vind om te kijken.

Ringvaart ijspret

 

 

Ringvaart ijspret

Het lijken wel stoofpeertjes maar dan van ijs.

 

Ringvaart ijspret

Close up.

 

Ringvaart ijspret

Lopend richting molen.

 

Ringvaart ijspret

Groepje schaatsers.

 

Ringvaart ijspret

Even achterom kijken.

 

Ringvaart ijspret

En weer verder.

 

Ringvaart ijspret

Onder de brug wat pegels.

 

Ringvaart ijspret

Bootje bij de molen.

 

Ringvaart ijspret

Nog een  bootje en pa met kind op slee.

 

Ringvaart ijspret

Bootjes zijn fotogeniek vind ik…

 

Ringvaart ijspret

En dan de laatste foto van de molen vanaf het Kerkepad. Als de voorspellingen uitkomen, krijgen we over een week hogere temperaturen, voorjaarsachtig. Dat zou ook fijn zijn want dan ga ik met dochterlief Texel in de rondte lopen in vier dagen.

8 Comments

 1. Ik dacht dat ik deze foto’s al had gezien maar dat was dan vast bij Hanry!!!
  Ik loop ook heel erg op achter met reageren maar het kon (en kan) even niet anders. Ik haal het vaak wel weer in.
  Ik ben blij dat ik deze foto’s zie want ik vind ze echt schitterend zeg!

  Die eerst 4 foto’s met dat ijs zijn ronduit parels!
  Ook de foto’s die daaronder komen zijn prachtig om te zien. We hebben eindelijk weer eens (zij het een korte) echte winter gehad!

 2. Fraaie platen Willie en ja… het doet mij ook weer aan ‘vroeger’ denken, dat ijsvrij en schaatsen er gewoon bij hoorde. ­čśŐ
  Genieten hoor van jouw foto’s.
  Groet,
  Geert

 3. Ik vind het een heerlijke serie. Het is eigenlijk best gevaarlijk om met schoenen op het ijs te lopen. Dan is de kans op vallen net zo groot of nog groter dan met schaatsen onder. Sokken over je schoenen helpt dan enorm tegen het uitglijden.
  De detail op de eerste foto’s vind ik heel mooi, maar inderdaad ook de bootjes.

  Oooohhh heerlijk naar Texel. Mijn eega en mijn zusje willen samen ook het eiland rondlopen en dan zal ik ze chauffeuren. ­čÖé

 4. Een heerlijke serie, Willie. Als ‘kind van de winter’ krijg ik niet genoeg van d├şt soort mooie, typisch Nederlandse winterlandschappen. Vooral de ma├»sstoppels vind ik van grote schoonheid, zo aan en vanaf de waterkant heb ik ze nog nooit gezien.
  Ik heb me zaterdag weer eens even op het ijs gewaagd. Het was een fantastisch gevoel om even deelgenoot te zijn van de ijspret.

Comments are closed.