Soortenjager :-)

De titel klopt niet echt hoor, ik vind mezelf geen soortenjager, ik ga niet het hele land doorrijden om iets bijzonders te spotten. De meeste tijd loop en fiets ik met camera bij de hand. Maar nu, maandagavond, ik ging nog even naar boven en keek op mijn computer op www.waarneming.nl en zag al snel dat er een Roodkopklauwier ( Lanius senato ) op de parkeerplaats bij Hargen zat. Een half uur rijden hiervandaan, nou toen wilde ik daar wel naartoe! Snel mijn vogelmaat een app gestuurd  en die was blij dat ik hem waarschuwde. Het was niet druk bij de vogel, afstand genoeg en ook nog gezellig met elkaar. De vogel zat ver weg en ik heb de foto’s moeten croppen, maar wat een mooie vogel is het.

roodkopklauwier Lanius senato Op de terugweg zag ik nog een Graspieper (Anthus pratensis ) in de polder op een hek zitten en dan is het makkelijk om met de auto te zijn. Je kunt dan dichterbij komen en deze had er geen erg in dat hij/zij op de foto gezet werd.

graspieper Anthus pratensis

 

6 Comments

  1. Deze opname zijn echt heel mooi hoor Willie!
    ik zou zelf met minder ook al tevreden zijn hahahaha,…..
    mijn makke is dat ik eigenlijk nooit op waarnemingen kijk.
    Moet ik toch maar eens doen denk ik.

  2. Die roodkopklauwier is inderdaad een prachtig getekende vogel. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik ben dan ook geen echte vogelaar.
    De auto is een fijne mobiele vogelkijkhut. En daar heb je hier weer goed gebruik van gemaakt.

Comments are closed.