Staartmees en Rietgors

Een tijdje geleden stond ik op het Weerepad te kijken naar een Grote bonte specht en hoorde tegelijkertijd wat vogelgeluiden. En tot mijn verrassing kwamen de geluiden van een groepje Staartmezen, jonge meesjes en die waren helemaal niet bang voor me. Ik vond het ontzettend leuk om ze te fotograferen, ik kom ze niet vaak tegen!

Staartmees StaartmeesVoor de Rietgors ben ik vaak op pad geweest en die zie ik ook regelmatig,┬á Hieronder een tweetal foto’s, heel verschillend van elkaar. Ik ben eigenlijk wel benieuwd welke jij het leukst/mooist vindt.

Rietgors RietgorsFijn weekend!

 

7 Comments

 1. Startmeesje is altijd moeilijk te fotograferen althans dat vind ik..
  Ze zijn zo beweeglijk dat ik er bijna nooit een knappe foto van kan maken..
  Geweldig dat je van de jonge meesje zulke mooie foto’s kon maken ­čĹŹ

 2. De staartmeesjes vind ik koddige vogeltjes. En de juvenielen vind ik extra koddig.
  De eerste foto van de rietgors vind ik mooi omdat ze graag in de wilgen zitten en dat natuurlijk overkomt. Bij de tweede komt de vogel meer in detail naar voren. Eigenlijk vind ik beide foto’s mooi.

 3. Wat een mooie foto’s van dat staartmeesje. Voor mij is ook alweer een tijdje geleden dat ik ze gezien heb. Ik vind het vooral een mooi gezicht als ze met een groepje door de bomen dartelen.
  Wat de rietgors betreft vind ik de eerste foto qua sfeer heel mooi met die zachte tinten. Dat is dan ook mijn favoriet. Als het gaat om de tekening van de vogel, spreekt de tweede foto voor zich.
  Fijn weekend verder.

Comments are closed.