’t Gooi

Een paar weken geleden heb ik met een fotomaat een hut in ’t Gooi gehuurd, af en toe moet dat kunnen. Gewoon even andere vogels voor de lens en gezellig een beetje bijpraten. Chocolademelk, broodjes en een koek mee, de pret kon beginnen. Nou, wat maak je dan een foto’s, thuis begint het uitzoeken en ben ik al blij als er een paar onscherpe bij zitten, die kunnen de prullenbak in :-). Voor nu laat ik de Gaai zien, de Grote Bonte Specht en de Boomklever, de rest komt later.

Gaai

 

Gaai

De Gaai is zo’n schuwe vogel, maar o zo mooi, wat een kleuren.

 

Boomklever

 

Boomklever

De Boomklever wat een druktemaker, dit soort zit ook in de tuin van onze zoon, dus van de zomer als we daar logeren kan ik mijn lol op! In positieve zin dan.

 

Grote Bonte specht

 

Grote Bonte specht

 

Grote Bonte specht

De Grote bonte Specht zit overal maar blijft een super mooie vogel, man en vrouw kwam regelmatig langs. Je fotografeert daar met wat zij- en tegenlicht, gefilterd door bomen. Ik houd daar erg van, wordt vervolgd!

 

9 Comments

 1. Echt onwijs mooi Willie 🙂
  Ik zag ze inderdaad bij Piet ook maar ik wist niet eens dat er in het Gooi ook een fotohut was. Dat is veel dichter bij huis dan dat je naar de andere kant van het land moet. De Gaai staat er echt heel mooi op en ik vind het ook een prachtige vogel om te zien. Zijn gekrijs vind ik wat minder maar hij is mooi. ook de boomklever heb je in zijn mooie houding geweldig mooi kunnen vastleggen net als de GBS. Superleuk!

 2. Mooie serie Wil. Vooral de klever en de laatste opname van de gaai zijn echt prachtig. En ook de prachtige zachte achtergronden helpen deze foto’s naar een gelaagd geheel moet ik zeggen. Maar de derde opname van het vrouwtje gbs vindt ik toch echt de meest geslaagde opname. Goed van scherpte en echt een fraaie achtergrond, mooi licht dus een genot om naar te kijken. En deze hut is idd niets mis mee ook daar komen veel soorten voor en voor een redelijke prijs.. Groet Marcel

 3. Hoi Wil deze hut is een herhaling waard heel mooi licht en achtergrond.
  De vogels staan er mooi op vooral de derde foto van de boomklever en de laatste foto van de GBS.

 4. Dat tripje was wel de moeite waard, lijkt me zo. Ik vind het in ieder geval stuk voor stuk weer prachtige foto’s. Ik zal eens kijken of er hier in de omgeving ook dergelijke hutten te huur zijn, De ene hut is qua omgeving en decor ook niet de andere,

  Jan, volgens mij is er in Friesland een hut van Han Bouwmeester te huur. En van boer Murk in Wommels voor de weidevogels.

 5. Deze dag kon dus niet meer stuk en was het huren vast dubbel en dwars waard. Het zijn stuk voor stuk prachtige foto´s geworden. Echt mooi scherp waar het hoort.
  Je moet zo´n hut vast al lang van tevoren boeken.

  Jetske met deze hut valt het mee, is niet druk bezocht. Er zijn wel hutten die je een half jaar van tevoren moet bespreken, niet echt leuk dan.

Comments are closed.