Takken met daartussen Ransuilen

Zondag sprak ik tijdens een ommetje een kennis en die vertelde dat er op Geestmerambacht ransuilen gezien waren in een grote boom. En daar zijn alleen maar grote bomen … Dus besloot ik mijn dochter te appen met de vraag of ze mee wilde gaan, zij ziet altijd zoveel en zo goed :-). Dat wilde ze wel en een kwartier later pikte ik haar op met de auto en reed die kant op. Het leek een beetje op te vallen bij een andere wandelaar dat we zo bij de bomen omhoog keken. Ze vroeg tenminste: “Wat zien jullie?” Niets, maar we zoeken de ransuilen. Nou een kilometer verderop had ze mensen zien staan met verrekijkers en camera’s, daar zal het wel zijn. En dat bleek ook zo, veel mensen genoten van de uilen in de boom. Het was wel even zoeken, eerst zagen we er twee, toen drie en vier en vijf en zes.

Die vogels zaten erg hoog en in de takkentroep, dus het zijn takkenfoto’s geworden. Maar het was wel gaaf om te zien!

ransuil

 

ransuil

10 Comments

 1. Leuke plaatjes ze schijnen daar wel vaker te zitten ik heb een keer foto’s van een tennismaatje gezien die daar toevallig aan het fietsen was en ze met z’n smartphone gekiekt had.

 2. Echt gaaf Willie en die takken… horen er gewoon bij .hoor. Uilen zijn toch altijd wel iets speciaals want zo vaak zie je ze niet en fotograferen val helemaal niet mee.
  Het is jouw in ieder geval prima gelukt 👍
  Groet, Geert

 3. Ha geweldig, welkom bij de club van ransuilfotografen. 🙂
  Inderdaad op zo´n manier moet je erachter komen.
  Het is een hele mooie serie geworden. De takken horen erbij want dat is hun natuurlijke habitat.

 4. Mooi, Willie, je moet maar net even weten waar ze ergens zitten. Daarna even uitkijken naar een groepje mensen met kijkers en camera’s is een prima werkwijze.
  Je hebt er weer een paar mooie foto’s aan overgehouden. Die takken hinderen me niet echt, en ze horen er ook gewoon bij, ransuilen zoeken vaak dit soort plekjes uit.

Comments are closed.