Texel

De afgelopen week heb ik weinig tijd gehad om op pad te gaan en te fotograferen. Dus laat ik nog wat foto’s zien van een maand geleden op Texel.

Erg leuk waren de Fazanten (Phasianus colchicus) en Konijnen (Oryctolagus cuniculus). Die gedijen wel goed op Texel er zijn daar ook geen vossen en ik denk dat dat wel scheelt.

Fazant

Wat is hij toch prachtig van kleur het mannetje.

Het Konijn zat heerlijk in het zonnetje, de Fazant moet zijn kop missen 🙂

Op het strand van Cocksdorp kon ik de Paarse strandloper (Calidris maritima) vastleggen, die vogels zijn helemaal niet schuw.

Paarse strandloper

Het was echt al jaren terug dat ik deze soort gezien heb, leuk dat ze zo gewillig poseerden.
Aan de andere kant van de stenen blokken zat een Zeekoet (Uria aalge). Hij zat rustig op het strand, maar dat vind ik dan wel weer een beetje vreemd…was hij ziek? Dat weet ik niet goed, ik heb heel voorzichtig een foto gemaakt en gelijk weer naar de andere kant gegaan. Er liepen ook wel loslopende honden, maar ja…misschien was hij gewoon aan het rusten…

Zeekoet Uria aalge

Een prachtige vogel is het, ik heb ze zien vliegen een paar jaar geleden toen we op de boot naar de Orkney’s voeren. Dat waren nog een tijden, hopelijk komen die weer terug.

 

9 Comments

 1. Di8e zeekoet is ook echt heel gaaf zeg.
  Wat voor lens heb jij eigenlijk dat je deze vogels zo mooi van dichtbij en zo scherp kan fotograferen??? Wekelijk ontzettende mooie foto’s Willie!
  Ik zit echt te genieten van deze prachtige beelden.

 2. prachtige foto’s. Texel lijkt mij geweldig om eens heen te gaan, alleen al vanwege alle vogels die je daar ziet en kan fotograferen. De paarse strandloper heb je prachtig.
  Zo ook de koet, maar inderdaad….wel vreemd dat hij daar zo op het strand ligt.
  Fazant en konijn aan het begin van de serie heb je ook prachtig, met heel mooi licht
  groetjes Ghita

 3. Gelukkig dat daar nog wel konijnen zijn. Soms is de populatie daar flink uitgedund door de myxomatose. Ze hebben we gezien tijdens excursies met de boswachter.
  De paarse strandloper staat er prachtig op.
  De zeekoet zit er wat raar bij en kijkt ook niet goed uit de ogen. Dat lijkt me niet in orde.
  De fazant staat er ook mooi gekleurd op.

  Fijne avond nog.

 4. Leuk om op jouw website vogels te zien die in mijn “eigen biotoop” nooit voorbij komen. Je zeekoet ziet er twijfelachtig uit, misschien wel een slachtoffer van de heersende vogelgriep.
  Groet, Tineke

 5. Erg mooi gefotografeerd Willie.
  Tja Texel is ‘the place to be’ voor de vogelliefhebber. Jammer genoeg nooit geweest.
  De tweede foto van de Paarse strandloper en de laatste foto van de Zeekoet springen er voor mij uit. Wellicht heeft deze laatste vogel last van het vogelgriepvirus…

  De haas en het konijn zijn onlangs zelfs toegevoegd aan de Rode Lijst van bedreigde zoogdieren. Wie had dat een aantal jaren geleden gedacht?
  Groet, Geert

Comments are closed.