Texel

Gisteren hebben we Texel in de rondte gefietst, dat proberen we elk jaar een keer te doen. Na al die warme dagen die we al gehad hebben, viel het deze dag een beetje tegen. Ik heb zelfs in Oudeschild waar we stopten voor een kop koffie, een vest gekocht en daar kreeg ik geen spijt van. Maar al met al was het gewoon goed fietsweer en we hebben genoten. Het begint al op de boot op weg naar Texel, de vissersboten worden omgeven door meeuwen.

vissersboot/ meeuwen

kleine mantelmeeuw

En deze Kleine Mantelmeeuw liet zich ook goed zien.

Aan de oostkant van het eiland fietsten we naar Cocksdorp in het uiterste noorden. Onderweg stopten we bij allerlei vogelrijke plekken waaronder De Schorren. Daar was het genieten van de duizenden Bonte Strandlopers die het luchtruim invlogen en zich ook weer snel naar beneden gingen.

Bonte Strandlopers

Scholeksters

Een drietal Scholeksters met wat omgeving erbij, zoals het paarse Lamsoor.

Honderden foto’s heb ik hier genomen waarvan er ook weer veel weggegooid gaan worden. Tijdens zo’n luchtshow ratelt de camera en zit er veel van hetzelfde tussen. Niet veel later, verder fietsend naar het noorden vroeg ik me af waar toch de Steenlopers waren. Gelijk op dat moment zagen we een groep van deze steltlopers staan. Ik heb me van de dijk af laten glijden en kon een paar leuke foto’s maken.

Steenlopers

Een theekransje zo te zien.

Steenlopers

Steenlopers op stenen, een paar sprietjes groen erbij en ik ben helemaal tevreden over de foto. Normaal ben ik meer van foto’s op ooghoogte van dieren maar zo’n overzichtje is ook leuk. Het was een heerlijke dag en voor herhaling vatbaar.

4 Comments

 1. Hoi Willie,
  de mantelmeeuw en ook de steenlopers heb je hele mooi in beeld kunnen krijgen 🙂
  Leuke foto’s en zo’n tochtje naar Texel is ook vaak goed en leuk om te doen.
  Groetjes

  Moet ff wennen aan deze nieuwe layout!

  weer terug gezet naar de oude lay-out, twijfelde zelf ook al wat. Groetjes Wil

Comments are closed.