Torenvalk (Falco tinnunculus)

We zijn weer thuisgekomen van een week Enschede. Zoals elk jaar logeren we daar als zoon en schoondochter op vakantie zijn. Dit jaar geen twee of drie weken vanwege…je raadt het…corona. Maar dit was ook heerlijk voor hen en voor ons, het weer was goed om te wandelen en fietsen. Zelf ben ik elke dag naar vliegveld Twente gefietst om te fotograferen. Met de Torenvalk die ik laat zien heb ik me een hele poos vermaakt, dan vloog zij hier en dan weer daar en ik kreeg ook het heenenweer :-). Achteraf gezien was dit ook de enige kans dat ik een Torenvalk daar kon fotograferen, de andere dagen zag ik ze niet.

Torenvalk Falco tinnunculus

Bij deze foto is de lucht nog wel aardig, bij de volgende foto’s is de lucht erg saai, maar de vogel maakt een hoop goed!

Torenvalk Falco tinnunculus

Op het vliegveld staat een heuvel en daarvandaan kun je kijken naar bijvoorbeeld opstijgende zweefvliegtuigen. De Torenvalk was daar vlakbij steeds aan het bidden, dus besloot ik de heuvel op te gaan om dichterbij te komen. Hier is de lucht ook nog wel fijn.

Torenvalk Falco tinnunculus

Biddend boven het gras en daardoor oogt het onder de vleugels wat groenig, gaaf he, dat je zo op ooghoogte kan staan met de valk?

Torenvalk Falco tinnunculus Torenvalk Falco tinnunculus Torenvalk Falco tinnunculus

Je ziet een vreselijke saaie lucht maar een mens kan niet alles hebben. Op het vliegveld vlogen veel vlinders, in mijn volgende blogje laat ik daarvan wat zien.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *