Van alles wat…

Tijdens de weken in Enschede heb ik niet echt veel gefotografeerd. Het is ook weleens fijn om alleen voor het wandelen of fietsen te gaan en niet teveel mee te sjouwen. Maar helemaal laten kan ik ook niet, het is zo lekker ontspannend als je eenmaal een onderwerp gevonden hebt. Regelmatig fietste ik naar vliegveld Twente en zag daar vlinders vliegen, torenvalken en buizerds in de lucht. Roodborsttapuiten, veldleeuweriken, graspiepers en heel veel zwaluwen. Toen ik dat allemaal niet kon “vangen” heb ik me over Peen ontfermt.

Peen

Vogelnestje noemen ze het ook wel.

Landkaartje

In die drie weken heb ik veel Landkaartjes gezien, een mooie vlinder vind ik.

Kartelblad?

Dit plantje stond ook op het vliegveld, ik denk een soort kartelblad?

Klokjesgentiaan

Tijdens een wandeling door het Buurserzand zagen we op verschillende plekken de klokjesgentiaan. Eerst twijfelde ik om er foto’s van de nemen, je knielt dan in de begroeiing en die Teken, och och. Toch maar gedaan en je raadt het al… allemaal weer tekenbeten. Lange broek aan, sokken, ingespoten… In die weken zo’n zes beten gehad, waardeloos.

paddenstoelen

Er stonden veel paddenstoelen en deze waren zo mooi vers. ( ook hier weer tekenbeten opgelopen).

 

 

5 Comments

  1. Die peen is echt heel mooi Willie maar ook e andere foto;s zijn weer een genot om te zien.
    Wat naar dat je zovele tekenbeten hebt opgelopen. Mijn ega krijgt ze ook altijd en ik mag me gelukkig prijzen er nog nooit een gehad te hebben (laat ik het gelijk maar afkloppen).

  2. prachtig, zomer en herfst komen elkaar tegen, met de bloemen, vlinder en paddenstoelen. Wat leuk dat jullie daar zoveel landkaartjes hebben gezien, daar moet ik dus heen voor vlinders, want hier in het westen is het dit jaar heel slecht gesteld met deze fladderaars.
    groetjes Ghita

Comments are closed.