Vanachter het scherm bij Balgzand

Maandagmorgen bedacht ik opeens dat ik wel weer eens op pad wilde gaan voor de vogels. De laatste tijd loop of fiets ik meestal gewoon hier in de buurt en kijk wat er op mijn pad komt. Eigenlijk staat het me tegen om de auto te pakken om vogels te fotograferen en dan bedoel ik dat het belastend vind voor het milieu. Maar ook ik ben niet heilig dus hupsakee… op weg naar het Balgzand bij Den Helder. Vanachter een scherm kun je naar de vogels kijken die daar foerageren en rusten. Op www.waarneming.nl had ik gelezen dat er een Zwarte Ruiter was gesignaleerd in zomerkleed.

Hier zie je er zelfs twee helemaal rechts,  gebroederlijk of zusterlijk samen in diepe rust. De achterste is al een eind op weg naar winterkleed.

Hier nog een keer, deze zat verder weg, zoals alles best wel ver weg zit daar. maar een beetje croppen doet wonderen. Verder waren er heel veel Tureluurs die op een gegeven moment het luchtruim kozen.

Later kwam er een mevrouw tevoorschijn die aan de verboden kant van de dijk had gelopen en daarom vloog alles weg, ik dacht in eerste instantie aan een roofvogel, maar het was een domme mevrouw 🙂

Helemaal aan de overkant zat een groep Lepelaars en af en toe kozen die ook het luchtruim. Zwart/wit is ook weleens leuk vind ik, hieronder een in kleur.

Ik hou ervan om vogels in de vlucht te fotograferen, daarom hieronder twee foto’s van een Tureluur.

Als laatste een foto van een groepje Tureluurs, word je nog niet tureluurs? Bij deze foto staat de sfeer me wel aan.

Dat waren een paar leuke uurtjes, er kwam nog een jong stel die op weg waren naar Texel om daar een week lang vogels te spotten. Zij hadden een telescoop waar ik doorheen mocht kijken als er iets heel ver weg zat, zo zagen we ook een Dwergstern. Gewoon top!

3 Comments

  1. Van de zwarte ruiter had ik deze week ook gelezen. Mooi dat jij ze hebt vastgelegd.
    Het is een prachtige serie geworden. De tureluurs in vlucht heb je heel mooi gevangen.
    Leuk dat je door hun kijker mocht kijken.

  2. Erg mooie en knappe serie weer, Willie. Goed dat je erbij vertelt dat er een paar zwarte ruiters tussen zitten. Met mijn ongeoefend vogelaarsoog lijken ze zeker in de verte wel erg veel op tureluurs.
    De ‘luchtfoto’s’ zijn ook prachtig, vooral die van de lepelaars in de vlucht zijn prachtig. In dit geval heb ik wat dat betreft toch een lichte voorkeur voor de zwart/wit versie.

Comments are closed.