Vervolg Balgzand

Zoals beloofd laat ik nog een aantal foto’s, gemaakt in de Balgzandpolder, zien. Te beginnen met de Scholekster (Haematopus ostralegus) een Scholekster met jong waar hij/zij een lekker hapje voor ving.

Scholekster (Haematopus ostralegus)

Scholekster (Haematopus ostralegus)

Hier staat hij/zij op een eilandje waar geen andere vogel geduld werd. Maar de vogel staat wel mooi te wezen:-)

Kleine plevier (Charadrius dubius)

De Kleine Plevier(Charadrius dubius) een  dapper stappertje en altijd geweldig om te zien.

Een paar keer kwam de Witte Kwikstaart (Motacilla alba) langs, die viel dan zomaar uit de lucht, rennend en vliegend vliegjes vangend. Dat was niet te doen om te fotograferen, fotograferen is dan hard werken hoor. Maar op een zeker moment kwamen er twee op het eilandje, waarvan het wijfje zich aanbood en het hele paringsritueel zich voor onze ogen afspeelde. Werkelijk prachtig om te zien!

Witte Kwikstaart)Motacilla alba)

Later kwam er een Witte Kwikstaart (Motacilla alba) vlak voor de hut langs.

Witte Kwikstaart(Motacilla alba)

Ook weer een hele serie kunnen maken waarvan ik deze ook wel eigenwijs vind.

En dan tot slot madame Krakeend (Anas strepera) misschien niet zo spectaculair om te zien, maar als je goed kijkt…zo mooi!

Krakeend (Anas strepera)

 

 

 

5 Comments

  1. Ook dit zijn echt hele mooie beelden Willie.
    Het is ook nog niet eens zo ver bij mij vandaan en behoudens het kijken achter het kijkscherm zijn we zelf nog nimmer in deze hut geweest. Daar moet ook maar eens verandering in komen als ik jou mooie foto’s zien ­čÖé

    Groetjes

  2. Hele gave beelden, Wil. Hele mooie serie van de kwikstaart, leuke momenten en houdingen. De scholekster met krab mag er ook zijn! Goed om te zien weer!!!!

    Groeten, Larry

Comments are closed.