Vervolg Kwakelpad

Mijn vorige blog ging over mijn ‘vangsten’ op het Kwakelpad. De avond erna ben ik er weer naartoe gefietst en laat ik nu een Blauwborst voor mijn lens krijgen. Niet dat zo’n vogel al klaar zit voor me hoor, het is een tijdje heen en weer lopen en luisteren en kijken.

 

Blauwborst

Ik was al van plan om een keer voor de Blauwborst op pad te gaan, maar ik kan het op het fietsje af, super. Terwijl ik op het pad knielde om hem te fotograferen, vloog uit het riet de Bruine Kiekendief op.

 

Bruine kiekendief

 

Bruine kiekendief

 

Dat Kwakelpad is toch wel een goede plek om deze tijd van het jaar. Omdat ik de smaak te pakken kreeg, besloot ik gisteren op tijd warm te eten en terwijl mijn man zich over de afwas ontfermde, liep ik alweer op het Kwakelpad. En dit keer kon ik de Gele Kwikstaart op een paaltje vastleggen!

 

Gele Kwikstaart

 

En geloof het of niet, even verderop zat toch weer de Bruine Kiekendief op een hek… Ik begon helemaal in mezelf te praten “hoe pak ik dit aan’ ? Kruipend achter mijn fiets, op de knieën, klik klik. Poeh…

Bruine Kiekendief

Ik weet het het bruine stuk hekwerk is niet mooi, maar ik durfde echt niet te gaan staan voor een betere foto en de staart wilde ik niet ‘afsnijden’ voor de foto.

Deze keer zag ik niet veel Rietzangers maar deze in het Fluitenkruid is wel leuk.

 

Rietzanger

En ja hoor, tot slot, de BB liet zich nog heel even zien!

 

Blauwborst

8 Comments

 1. Het Kwakelpad is absoluut ’the place to be’ 👌
  Prachtige foto’s en op het fietsje te bereiken… wat wil een mens nog meer. De plaatjes van de blauwborst zijn top!
  Groet, Geert.

 2. Een voor één prachtige foto’s en ik besef dat het maken van zulke opnamen geen makkie is. De rietzanger in het fluitekruid vind ik wel heel origineel maar de andere foto’s vind ik even knap hoor.

 3. Een bruine kiekendief spotten is een ding maar om hem dan zo in beeld te krijgen is helemaal top. mooi scherp in de vlucht vast gelegd.
  De blauwborst staat er ook heel mooi op vooral de laatste foto,

 4. Dat is dus een daalders plekkie, dat Kwakelpad. Dit is tenminste een rijke oogst geworden. Een prachtige serie waar ik met name ga voor de blauwborst. Ik ben vandaag ook op zoek geweest naar de blauwborst, maar helaas niet gezien. Wel andere mooie dingen.
  Lief van je man dat hij zich zich intussen over de afwas ontfermde.

 5. Prachtig Willie. Laten dit nu allemaal favoriete vogels van mij zijn. Je moet wel snel gereageerd hebben om die Bruine Kiekendief zo mooi in de vlucht te portretteren. En oei wat is het altijd lastig om die vogels tussen het riet of bladeren scherp te portretteren. Complimenten!

  Dank je wel Cor!

 6. Prachtige foto’s weer van die bruine Kiekendief, Willie. Maar in deze serie ga ik onder het motto ‘Wie het kleine niet eert …’ toch met name voor je foto’s van de blauwborst. Sinds ik de ijsvogel een paar weken geleden kon afvinken, staat de blauwborst bovenaan mijn lijstje ‘gewenst’.

  Het gaat goed met de blauwborst, het zal ook vast lukken er eens een te spotten. Ik ben ook van de kleine ‘barreltjes’.

Comments are closed.