Vlinders op vliegveld Twente

Zag ik hier thuis en in de buurt geen vlinders en al helemaal geen blauwtjes, zoveel meer vlogen er op vliegveld Twente. Na dat ontdekt te hebben, vond ik het wel leuk om er wat tijd aan te besteden. Meestal fotografeer ik vlinders met de 105 mm lens, nu besloot ik met 500 mm aan de slag te gaan. Het voordeel is dat je er niet zo dichtbij hoeft te komen, meestal zijn de vlinders direct weer gevlogen, een ander voordeel is dat de sfeer heel anders wordt.

Dikkopje

Hier een Zwartsprietdikkopje, het was een veld vol grassen en bloemen die door de wind pittig heen en weer zwiepte, dus best wel lastig om op het juiste moment af te drukken.

Icarusblauwtje

Icarusblauwtje in tegenlicht.

Icarusblauwtje

Zo tussen de grassen weer een heel ander beeld.

Kleine vuurvlinder

Kleine vuurvlinder.

Hooibeestje

Hooibeestje in het gras en ik ook languit liggend. Ik spuit me wel in met insectenspray tegen de teken, want daar ben ik huiverig voor.

Icarusblauwtje

Weer een Icarusblauwtje, op klaver deze keer, een feest om zoveel blauwtjes te zien. Het Bruin blauwtje vloog er ook maar die heb ik niet kunnen “vangen”.

Oranje zandoogje

Bruin Zandoogje, dit beeld is helemaal naar mijn zin.

Dikkopje

Tot slot een Zwartsprietdikkopje.

Door de warmte, die er vorige week ook was, vond ik het best wel een pittig klusje. Ik fietste er toch wel vroeg naartoe maar ook dan was het mij eigenlijk al te warm. Maar als we er nu waren geweest had ik alleen maar onder een boom gezeten en geen vlinder gezien 🙂

2 Comments

  1. Een prachtige serie. Je kwam met een rijke oogst thuis. Er zitten inderdaad pareltjes tussen wat betreft compositie. Maar natuurlijk verdient iedere waarneming en plaatje waardering.
    Deze lens geeft mooie verhouding wat betreft de achtergrond, wel subtiel aanwezig, maar niet hinderlijk of rommelig.
    Inderdaad, nu is het een zaak van koel blijven onder een boom.
    Fijne zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *