Voedsel voor het nageslacht

De titel van dit blogje is de maandopdracht voor BP, ga er maar aanstaan. Nestfotografie is niet toegestaan, begrijpelijk, ik zie nergens uitgevlogen vogels die gevoerd worden. In onze tuin broeden Pimpelmeesjes maar die zijn ook nog niet uitgevlogen. Ze worden wel al gevoerd, dus dat gaat wel goed, yeh… maar de pimpels gaan niet met een insect voor me poseren. Nou ja, ik ging dus veel op pad en hoopte op Futen die een vis aan jongen zouden geven, geen Fuut met jongen gezien. Toen heb ik me maar op Meerkoeten gestort, tja of ik ermee ga scoren????

Op het Kwakelpad heb ik de Tureluur vast kunnen leggen.

Tureluur

 

Vliegend om later op een paal te landen.

Tureluur

 

Fietsend in de polder ben ik gestopt voor deze Rietzanger. Een wonder dat de foto scherp is, het waaide als een gek en het riet zat steeds voor zijn kop.

Rietzanger

 

In de duinen zaten veel Grasmussen en met lang wachten kwam er toch een uit de begroeiing.

Grasmus

 

Tot slot een stel Futen die vlakbij het huis dobberden, nee geen jongen…

Fuut

 

8 Comments

 1. Mooie vliegbeweging van de tureluur. Ook de grasmus is mooi in beeld gebracht. Helaas doen vogels zelden wat je zou willen maar dat houd hert ook spannend.
  Ik vraag me alleen af of je bij die futen zelf ook in het water hebt gestaan vanwege het lage standpunt.

 2. Hoi Willie,
  tja dat valt dus nog niet mee om aan de maandopdracht ‘te voldoen’ Je moet ook net geluk hebben dat je met je fotocamera klaar staat als er gevoerd wordt 😊

  Het grasmusje had ik al op Birdpix bewonderd! De tureluur staat er parmantig op zeg… gaaf hoor.
  Groet uit Drenthe,
  Geert

 3. Bij ons weinig succesvolle broeders helaas… Leuk dat je in ieder geval pimpelmeesjes in de tuin hebt.
  Knap vind ik dat altijd, zo’n foto van een vogel in de vlucht. Prachtig zijn ze weer!

 4. Ik hoop dat de foto van de voerende meerkoet een mooie normering krijgt. Toch kan de meerkoet an sich niet tippen aan deze tureluur. Wat een prachtige foto’s van de tureluur op de catwalk.
  maar ook de rietzanger en grasmus staan er mooi op. De rietzanger is sowieso al een kunst. We hoorden deze vorige week ook, maar die zat te diep in het riet.

Comments are closed.