Vogelgezang

Vanmorgen besteedde Vroege vogels heel veel tijd aan vogelgezang. Op verschillende plekken in het land werd er geluisterd naar al het prachtige gezang van de vogels. Wij zijn gisteren teruggekomen uit het oosten van het land en daar, bij het huis van zoon en schoondochter, klinkt er van alle kanten de mooiste vogelgeluiden. Ik kan ze jammer genoeg niet allemaal op naam brengen maar genieten is het wel. Nu weer thuis heb ik alleen in de verte een Merel gehoord…
Maar de week voordat we weggingen heb ik toch wel wat mooie vogels kunnen horen op het Weerepad. Daar loop ik bijna elke dag wel een rondje en zo zoetjes aan komen daar steeds meer soorten op zo’n klein stukje groen. Ik vertelde al dat ik niet goed in geluiden ben, maar overal is een oplossing voor…ik heb een eigen geluidsman, ha, ha. Marcel, mijn vogelmaat herkent veel geluiden en sinds lange tijd waren we samen bij het Weerepad. Daar heb ik wat foto’s kunnen nemen van de Tjiftjaf en Zwartkop.

Tjitjaf

Nu moet ik wel zeggen dat het geluid van de Tjiftjaf makkelijk is, overal hoor je ze hun eigen naam zingen.

bloesem

Even wat bloesem er tussen door, het is allemaal zo frisgroen en ruikt zo lekker!

Zwartkop

Hier de mooie Zwartkop, dit is de man, wie weet komt de vrouw ook eens mooi poseren.

Rietzanger

Tot slot de Rietzanger, deze foto is bij de waterberging genomen. De Rietzanger gaat meestal hoog zitten en is dan ook goed te fotograferen, een verschil met de Kleine Karekiet die meestal laag in het riet zit.

4 Comments

 1. Ik heb genoten van je verhaal en je prachtige vogelfoto’s. Het herkennen vind ik ook nog vaak lastig. Handig dat je met een expert op stap kunt. Op die manier leer je het het beste.
  ik zit ook nog volop in de vogels op mijn weblog. Hoewel ik door de jaren heen al heel wat heb geleerd, moet ik ze vaak eerst zien voordat ik het geluid erbij kan plaatsen.

 2. Wat een prachtige opnames Wil. Ook de achtergronden zien er gelikt uit..mooi op kleur zeg. We hadden alles weer goed geregeld toch. Groetjes je geluidsman­čśŐ

  Marcel van Alphen
 3. Hoi Willie.
  een mooi stukje groen daar bij jullie en net wat je zegt: Er komen steeds meer vogeltjes ­čÖé
  Echt leuke foot’s en dan ook nog van de zwartkop. Echt heel gaaf zeg. De Tjiftjaf staat er ook mooi op.
  De bloesem is een mooie en waardevolle toevoeging. Heerlijk om de rietzanger te zien “zingen”.
  Groetjes

Comments are closed.