Vogels in de achtertuin

Het wordt weer een feestje in onze achtertuin! Het Roodborstje is weer terug uit het hoge noorden, 14 dagen eerder dan vorig jaar. Afgelopen zondag was daar plots een vrouwtje gekraagde Roodstaart, die komt nooit in de tuin. Je kunt merken dat de trek begonnen is en er weleens een vogel langskomt die dat normaal niet doet. Zo ook een Tjiftjaf, een prachtig bolletje dat nog helemaal naar het zuiden gaat vliegen.
Vanmorgen gelukkig weer een Merel en Heggenmus scharrelend op de grond. Het getwiet van de Ring- en Huismussen  en de bedrijvigheid van Kool- en Pimpelmees, ik vind het helemaal leuk.

We hebben de uit de silo gevallen zonnenbloempitten hun gang laten gaan en genoten van de prachtige bloemen en nu van de vogels die de zaden eruit pikken.

Koolmees

Ze zijn zo snel, maar hier bleef de Koolmees even zitten omdat hij alert was voor het geklik van de camera.

Ringmus

Aan deze ketting hangt een heel oud emmertje waar mijn grootouders en ouders water uit hun put haalden. De Ringmus gebruikt het om naar de silo te vliegen, de haagbeuk is nu mooi in herfstkleuren. De foto’s heb ik schuilzittend in de achterdeur gemaakt, camera op statief en wachten maar.
De vogel op de header is een Huismus.

5 Comments

  1. Ik heb genoten van je fotoserie van de fietstocht. Inderdaad daar vind ik foto 1 ook mijn favoriet.
    Ook dit zijn weer prachtige haarscherpe beelden van ‘gebruikelijke’ vogels maar o zo mooi.

Comments are closed.