Wilde Zwaan (Cygnus cygnus)

Een mens of misschien wel alleen IK, is een raar wezen, zo fotografeer ik bijna nooit een Knobbelzwaan, maar rijd wel alle winters naar het infiltratiegebied in Castricum voor de Wilde Zwaan. Een Knobbelzwaan is prachtig maar een Wilde vind ik veel mooier, fijner en eleganter :-). Van tevoren kijk ik op waarnemingen of ze al gearriveerd zijn en dan verheug ik me er op ze te zien.

Afgelopen vrijdag zijn we op pad gegaan, het weer was prachtig, wel een frisse wind maar de zon scheen volop. Na een mooie wandeling door de duinen zagen we ze al dobberen in het water. Staand, zittend en op de buik liggend heb ik foto’s gemaakt en daar heb ik er voor deze blog vijf van uitgezocht.

Wilde Zwaan Cygnus cygnus

Je ziet aan het water dat het winderig was.

Wilde Zwaan Cygnus cygnus

Ze zochten veelvuldig voedsel onder water en ik focuste dan op de kop om, als die weer boven water kwam , zo wat waterdruppels mee te krijgen.

Wilde Zwaan Cygnus cygnus

Twee bij elkaar!

Wilde Zwaan Cygnus cygnus

Opgerold lijkt het wel…

Wilde Zwaan Cygnus cygnus

Deze tegenlichtopname vind ik zelf erg mooi!

 

4 Comments

 1. Wat een geweldige foto’s van deze wilde zwanen Willie.
  ik zoek ze ook altijd maar ik winst niet eens dat ze ook in Castricum zaten.
  Ik ging er wel voor naar de AWD maar daar ben ik echt al tijden niet meer geweest.
  Ik zal eens kijken op google of ik dit infiltratie gebied kan vinden in Castricum want dat is nog niet eens zo heel ver weg bij mij vandaan.
  Ik ben echt wel beetje jaloers op deze prachtige wilde zwanen foto’s ­čśŹ
  Groetjes

 2. Het is al even geleden dat ik hier in de buurt wilde zwanen heb gefotografeerd. Daarvoor is eerst echt winterweer nodig, denk ik.
  Je hebt er weer een mooie serie van gemaakt. De laatste vind ik ook mooi, maar de tweede krijgt wat mij betreft de dagprijs met die prachtige kleuren en de scherpte op de juiste plek.

Comments are closed.