Zandhagedis en meer…

Vorige week kon ik in De Hoeptuin de Duinparelmoervlinder vastleggen.

DuinparelmoervlinderGisteren wilde ik weer een poging wagen maar de zon scheen niet en ik heb er geen kunnen vinden. Wel zag ik een heel kleine “sprinkhaan” de naam weet ik nog niet…als ik het weet schrijf ik het erbij.

sprinkhaan?Als jij het weet, graag! Ik heb ook al andere hulptroepen aangesproken 🙂

En ik was zo aan het speuren en kijken en wat schets mijn verbazing…een zandhagedis. Nu is dat niet zo bijzonder, maar vorige week zocht ik er gericht naar en kon er geen vinden en nu keek ik naar vlinders, komt de zandhagedis op mijn pad. Echt gaaf hoor!

Zandhagedis Zandhagedis ZandhagedisTot slot nog een foto van het Slangenkruid.

Slangendkruid

 

6 Comments

 1. Ik heb nog nooit van de hoeptuin gehoord en zou ook niet weten waar die is.
  Maakt ook niet uit want je foto’s zijn geweldig. Mooi die mannetjes zandhagedis met zijn prachtige groene kleur.
  Maar ook de Duinparelmoervlinde is heerlijk om te zien.

 2. Een geweldige serie van de zandhagedis. Een mooi treffen.

  Dat zoeken naar iets, daar hebben we het toevallig gisteren nog over gehad. Onze dochter en schoonzoon zijn net verhuisd en zijn nog veel kwijt. Ze zoeken naar iets en vinden iets anders waar ze een dag eerder naar zochten. 😉

  Schiet me te binnen dat ik volgens mij nog niet heb geantwoord….dank voor je mail met informatie over je lenzen. 🙂

 3. Je foto van de duinparelmoervlinder is erg mooi met die wijd gespreide vleugels.
  Maar wat is die zandhagedis een prachtig beestje. Zo mooi heb ik ze hier nog nooit gezien.
  Raar is dat altijd met zoeken. Sommige dingen kun je beter maar niet gaan zoeken, daar moet je min of meer toevallig tegenaan lopen. 😀

Comments are closed.