Zwart/wit

Vroeger hadden we een donkere kamer op zolder en dan was het spannend wat er tevoorschijn zou komen. Wilden we de foto licht of juist wat zwarter, al naar gelang het onderwerp. En toen kwam de kleurenfotografie en werden er geen zwart/wit foto’s meer gemaakt, want in kleur was het och wel heel mooi.

Zo bejaard zijn we dus al dat we dat allemaal hebben meegemaakt.

En nu maak ik soms van achter de computer foto’s in zwart/wit, sommige zijn daar best wel voor geschikt.

Blauwe reiger

Zoals deze Blauwe reiger, ik vind het altijd een beetje een pre historische vogel.

Grote zilverreiger

De Grote zilverreiger, spannend toch?

Dodaars

Dodaars tussen het riet en tot slot…

Drieteenstrandloper

een Drieteenstrandloper.

6 Comments

  1. Ja, dat zwart/wit herken ik wel en ook ik hing mijn foto’s aan de knijpers nadat ze uit “bad” kwamen hahahahahaha… Toch ben ik nu wel blij dat er kleur is šŸ˜‰

  2. Hier komen nostalgische gevoelens naar boven een beetje doordrukken en tegenhouden tijdens de belichting in de doka. Het gaat tegenwoordig toch wat makkelijker. Mooie opnamen vooral de vooral het contrast van de witte reiger tegen de achtergrond en het lage standpunt van van de drieteenstrandloper.

  3. Ha, die donkere kamer kan ik me ook nog goed herinneren. Als ik eraan denk, zie ik niet alleen de baden weer voor me, maar ik kan ook bijna de dampen van de chemicaliĆ«n nog reproduceren. Waar is de romantiek gebleven …?
    Maar zoals je zegt, ook met digitale technieken kun je prachtig zwart/wit platen creƫren. Vooral de beide reigers en de drieteenstrandloper vind ik erg mooi.

  4. En dan heb je er zo maar een soort bij naast de blauwe reiger, purperreiger, koereiger en zilverreiger. De zwart-wit reiger. šŸ˜‰
    De omzetting naar zwart/wit vind ik bij de twee reigers ook het meest geslaagd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *